Westport – Murchison 97 Km

Het moet vannacht stevig geregend hebben want alles lag nog nat vanmorgen. Maar tegen het opstaan was het al behoorlijk opgeklaard en het zou weer een mooie fietsdag worden met zowat hetzelfde weer als gisteren, wisselend bewolkt met een licht rugwindje en aangename temperatuur. Tijdens het klimmen in de zon werd het zelfs al eens wat te warm met lange mouwen maar in het algemeen kon ik die toch best verdragen.
Vandaag stond er terug een langere rit op de menu, land inwaarts door de Buller vallei. Als je van de zee een vallei in rijdt dan betekent dat automatisch stroomopwaarts en dus ook bergopwaarts. De eerste 25 Km door de vallei waren bijzonder mooi, vrij smal door het woud langs de rivier. Daarna werd het in het algemeen een stuk breder en ook wat gewoner. Er kwamen ook wat extra bultjes in de weg liggen. Ik passeerde ook een stuk waar de weg uitgesneden was in de rots. Dat is al een eeuwigheid zo, ik zag gisteren in de hostel een foto van het begin van de vorige eeuw waarop men dat stuk passeerde met paard en kar over de gravelweg. Op goed 10 Km van het einde kwam ik aan een kruispunt en vanaf daar werd het plots toch wel erg druk en daarbij toch wel een stuk onaangenamer.
Murchison is eigenlijk een typisch doorrij stadje, gebouwd langs een grote weg, maar met toch behoorlijk veel overnachtings- en eetgelegenheden.

https://www.strava.com/activities/2958940945

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s