Hokitika – Punakaiki 86 Km

Aan iedereen een zalige kerst.
Mijn eigen kerst was alvast goed. De rustdag van gisteren heeft de benen duidelijk deugd gedaan. Het weer was ook best goed. Het was weliswaar behoorlijk grijs, vooral langs landzijde, maar droog en er stond maar een licht windje.
De rit was aanvankelijk maar gewoontjes, vooral de eerste 20 Km die ik eergisteren ook al deed. Na een 30 kilometer was er de mogelijkheid om Shantytown te bezoeken. Aanvankelijk stond dat ook in mijn plan maar hoe meer ik er over hoorde of zag, hoe meer het me aan een pretpark deed denken en daar spendeerde ik liever geen paar uren en 20€ aan. Ik ben het dus maar voorbij gereden. Voorbij Greymouth werd het mooier, met langs links de zee en langs rechts de heuvels met het regenwoud. Het werd er echter ook wel wat lastiger want er kwamen al eens wat klimmetjes bij te pas. Even voor Punakaiki bezocht ik wel Pancake Rocks en Blowholes, een voorbeeld van de grillige kust en rotsformaties. Voor de blowholes kom je vermoedelijk wel best met vloed en ik was er duidelijk bij eb, er kwam dus wat minder blow bij te pas.
De rest van mijn kerst breng ik door in een leuke hostel midden in het bos net voorbij Punakaiki.

https://www.strava.com/activities/2954650347

Een gedachte over “Hokitika – Punakaiki 86 Km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s