Arthur’s Pass – Hokitika 101 Km

Het was vanmorgen terug eerder grijs en vooral fris. De wind leek wel sterk afgenomen en gedraaid.
Op Arthur’s Pass leeft ook een kolonie Kea’s, de kleine papegaaien die er om bekend staan dat ze wel een stukje rubber lusten zoals van bijvoorbeeld ruitenwissers of deurdichtingen. Ik heb er enkele zien overvliegen maar ze niet voor de lens gekregen, ik was gisteren ook wat moe om er op te gaan jagen.
Ik zei gisteren dat het vandaag bergaf zou gaan maar daarvoor moest er eerst wel nog even stevig geklommen worden, Arthur’s Pass Village ligt enkele kilometers voor de pas zelf. Ik keek dan ook uit naar de afdaling maar zo snel moest het nu ook weer niet direct gaan. De eerste kilometers van de afdaling waren oncomfortabel steil, 16% werd er aangegeven. Voorbij de pas klaarde het steeds meer op, wat enigszins verrassend is want de andere kant is duidelijk de vochtigste kant met veel groen en overal watervalletjes tussen de bomen, en was de wind terug wat sterker. Die wind leek wel een beetje van alle kanten te komen maar het kan ook zijn dat de weg een beetje alle kanten uit draaide.
Ook aan deze kant van de pas is niet veel te krijgen, pas na 72 Km was er een kans voor een koffie- en lunchstop. Na die stop leek de wind nog wat aangetrokken te zijn en nu toch vooral in het nadeel te staan. Dat werd helemaal duidelijk toen ik nog wat verder de zee bereikte en ik de ondertussen weer stevige wind pal op de neus kreeg. Zo werden de laatste 20 kilometer toch weer een gevecht.
Ik blijf hier voor 2 nachten. Ik had eerst gedacht om morgen nog een stukje verder, heen en terug, naar het zuiden te fietsen maar het lijkt nu toch eerder een gewone rustdag te worden. Ik heb het gevoel dat ik er een beetje aan toe ben na de afgelopen dagen.

https://www.strava.com/activities/2952142206

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s