Geraldine – Rakaia Gorge 82 Km

Gisteravond nog een leuke avond gehad aan tafel met een fietsend koppel uit Zuid Afrika, een jonge wandelende/liftende Fransman en een Brit. De Zuid Afrikanen waren zowat met hetzelfde bezig als ik maar in omgekeerde richting. Zij begonnen in het noorden van het eiland en zijn nu onderweg naar het zuiden. Hun plan was eigenlijk ook om langs de westkust te rijden maar ze zijn dus eveneens moeten uitwijken wegens de nog gesloten SH 6, die overigens gisteren wel terug overdag openging. ’s nachts wordt hij terug afgesloten om verder te kunnen werken.
Vanmorgen dan opgestaan met een stralende zon. Er waren wel wolken maar niets dreigend. Bij het vertrek zei onze gastvrouw dat de Zuid Afrikanen vandaag de ruchtwind mochten hebben omdat ik vlakke wegen had en zij de berg op moesten. Ik gunde ze dat ook wel, zij hadden gisteren een erg zware dag met een harde tegenwind, maar wat onze gastvrouw als autorijder wellicht niet beseft is dat in Nieuw Zeeland ook vlakke wegen nooit echt vlak zijn. Het was vandaag een dag van veel vals plat. De wind viel stond voor mij inderdaad wel tegen maar was beperkt.
Ik passeerde vandaag ook de “breuklijn” van voor een paar weken. Hier en daar kon je zien waar ze het wegdek hadden moeten vernieuwen maar al bij al viel het hier nogal mee en de brug bleek intact gebleven. Vandaar dat deze weg al vrij snel terug open was. Verder was het vandaag niet het boeiendste traject om terug te doen maar vanaf morgen gaan we terug in ongekend gebied op avontuur en het zou lastig maar mooi moeten zijn.

https://www.strava.com/activities/2952141581

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s