Lake Tekapo – Geraldine 89 Km

Het heeft nog zowat de hele nacht door stevig gewaaid maar vanmorgen was de wind toch voldoende afgenomen om te kunnen fietsen. Gisteren vreesde ik echt om een dag geblokkeerd te zitten in Lake Tekapo vanwege de storm, want dat was toch wel wat. Als een meer er uit ziet als de zee dan is dat geen goed teken. Als je momenteel met eender welke Nieuw Zeelander praat dan excuseert die zicht zowat voor het weer van deze zomer, het is echt wel een freaky zomer. Schijnbaar is momenteel de winter in België beter dan de zomer in Nieuw Zeeland.
Hoe dan ook was de wind vanmorgen dus nog goed merkbaar maar wel degelijk fietsbaar. Bovendien had ik die goed merkbare wind overwegend in de rug, al kon hij soms verrassend uit de hoek komen. Blijkt echter dat ik ook wel wat “gemeanderd” heb.
Vandaag stond weer een redelijk lange rit op de menu, die ik in het heengaan over 2 erg korte ritjes spreidde. Kort voor Fairlie kreeg ik een eerste bui over me heen. Het was een kort maar stevig exemplaar waarbij ik tijdens de bui ook nog te maken kreeg met een erg stevige zijwind, die de regen ook nog sterk in het gezicht blies. Later volgde nog wat regen maar niet meer zo intens.
De stevige overwegende rugwind en de overwegend dalende lijn, hoewel er tussen Fairlie en Geraldine enkele nijdige klimmetjes tussen zaten, maakte het vandaag een erg snelle rit. In de andere richting zou het veel minder geweest zijn.
De Zwitsersen bleken overigens ook in Lake Tekapo gekampeerd te hebben, ze passeerden me toen ik langs de stond om mijn regenjasje aan te trekken in voorbereiding op de komende bui en zwaaiden daarbij nog eens enthousiast.
Vandaag zou de eerste dag moeten geweest zijn dat ik mijn rit niet kon uploaden omdat ik momenteel geen paswoord kan ingeven maar omdat ik hier al eens eerder was kende mijn telefoon het paswoord nog, waardoor ik het dus niet weer moest ingeven. Overigens werkt het klavier niet alleen niet maar het blijft dat ook nog irritant dikwijls melden, waarbij je dan telkens weer op OK of melden moet drukken om iets anders te kunnen doen. Het maakt overigens geen verschil uit op welke van de 2 je drukt, het resultaat is net hetzelfde.
Morgen volgt nog een laatste rit over bekende wegen, naar Rakaia Gorge, waarna ik eindelijk weer op avontuur kan voor mijn route langs het noorden. Rakaia Gorge was overigens ook mijn eerste stop onderweg en toen trof ik daar geen free wifi, waarschijnlijk krijg je dus morgen helemaal niets te zien.

https://www.strava.com/activities/2944071271

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s