Wanaka – Dunstan Downs 101 Km

Ik had vandaag een bewolkte maar droge dag. Eigenlijk best wel goed fietsweer, ik kreeg zelfs wel eens een streepje zon.
Het is tamelijk ongelofelijk maar ik heb vanmorgen nog eens een verkeerde richting genomen bij het vertrek. Ik dacht niet dat het mogelijk was, het was overigens dezelfde start als voor 2 dagen, maar op één of andere manier ben ik toch afgeweken. Goed voor een viertal kilometer extra op de al lange rit.
Hoewel ik momenteel op mijn stappen terugkeer had ik vandaag toch nog een stuk dat ik nog niet deed, de oversteek van SH 6 naar SH 8. Die oversteek is nog behoorlijk lang, zodanig dat ik al wat ongerust begon te worden. Ik leek ook in een eerder zuidelijke richting te rijden terwijl ik eigenlijk richting oosten moest om dan af te slaan naar het noorden. Even verder kwam dan echter de bocht terug naar het oosten en nog wat verder het kruispunt naar het noorden.
Het was een best stevige rit vandaag, niet alleen was ze lang maar op de SH 8 mocht er ook nogal wat geklommen worden. Vooral de laatste, naar de Lindis Pass, was lang en hard werken. Daarna mocht ik dan wel met een langerekte afdaling eindigen. En eindigen deed ik dus in Dunstan Downs, waar ik 3 weken geleden ook al was. Dat ga ik de volgende dagen dus nog wel tegenkomen, telkens net iets langer geleden.
Ondertussen wordt er gemeld dat de SH 6 op 20 december terug zou opengaan, een timing die me perfect zou uitgekomen hebben maar ze zijn er dus wat laat mee. De beslissing is uiteindelijk genomen en ik ga nu niet meer van gedachte veranderen. Ik heb vandaag alvast een goede dag gehad en, hoewel ik dus al eens gepasseerd ben, de omgeving was weer indrukwekkend.

https://www.strava.com/activities/2935982106

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s