Makarora – Wanaka 64 Km

Het vervolgverhaal is over, de beslissing is definitief genomen. Vanmorgen ben ik dus teruggekeerd richting Wanaka. Het is uiteindelijk het weer geweest dat de doorslag gegeven heeft. De weersvoorspellingen geven voor de hele volgende week, dikwijls zware, regen. Dat helpt alvast niet om de weg in de nabije toekomst te openen. Op de weginformatie, die al een week onveranderd is, staat tenslotte ook “weather depending”.

Op het stuk tussen de 2 glaciers wordt overigens ook verwittigd dat de weg terug zou kunnen sluiten bij hevige regen voorspelling, al weet je niet wat ze precies als hevige regen zien.

Het blijft jammer want ik keek eigenlijk wel uit naar dat stuk waar ik veel goeds heb over horen zeggen, ook door Nieuw Zeelanders, maar uiteindelijk heeft dus het hoofd het gewonnen van het hart.
Over de route van vandaag kan ik dus kort zijn, dezelfde als gisteren maar dan omgekeerd en vochtiger. Waar ik gisteren nog mooie uitzichtpunten had zag ik nu met moeite de overkant van het meer. Het ging wel een stuk vlotter in de andere richting, ik was een half uur sneller dan gisteren.
Ook nog leuk van gisteren, ik heb eindelijk Nieuw Zeelandse papegaaien te zien gekregen. Ik heb er wel geen degelijke foto van kunnen nemen. Het lijkt niet de schijnbaar erg geliefde Kea te zijn maar de Kaka, volgens dat ik opzocht.

https://www.strava.com/activities/2933230109

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s