Wanaka – Makarora 64 Km

De dag begon weer stralend, ik vertrok volledig in het kort, maar met een licht briesje dat al snel zou aantrekken tot een stevige bries en soms iets meer.
Ik moest eerst iets terug rijden om dan de afslag richting westkust te nemen. Het begin ging iets vlotter dan gisteren, deze keer had ik na een uurtje 15,5 Km. Die snelheid zou echter nog weinig stijgen met de toenemende wind. Ik trok op die plaats trouwens toch maar een laagje extra aan, ook alweer vanwege die aantrekkende wind. Ook aan die 15,5 Km bereikte ik Lake Hawea, dat ik een 22 Km zou volgen. Aan het eind van dat meer moest ik een kleine pas over om terug uit te komen aan Lake Wanaka, dat ik ook nog eens voor een 14 Km volgde. Aan het einde van Lake Wanaka ging het over in een vallei lang de rivier die het meer voedt. Ik zag ondertussen in de verte in de vallei de bewolking toenemen en verwachtte nog regen te krijgen maar voorlopig is er nog niets gevallen.
Ik zag vandaag onderweg ook enkele lokale sportfietsers, doorgaans alleen of met twee onderweg. Je moet hier wel wat moed hebben als sportfietser, zowat de enige optie die je hebt is heen en terug rijden. Het is allicht daarom dat mountainbiken wat populairder is.

https://www.strava.com/activities/2931135287

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s