Cromwell – Wanaka 54 Km

Het weer was op zich wel mooi vanmorgen maar de wind was weer eens terug en hij kwam van de verkeerde richting. Er verschenen ook al snel donker wordende wolken maar het bleef wel droog, tenminste tot het einde van de rit.
De rit vertrok door de vallei van de Clutha, langs de andere kant dan dat ik een paar weken terug in de andere richting deed. Het werd een behoorlijk gevecht over een vrij drukke weg met ruw asfalt, vals plat en dus die stevige tegenwind. Na een uur fietsen stonden er 14,5 Km op de teller. Daarna nam de wind wel terug wat af en ging de gemiddelde snelheid lichtjes omhoog om te eindigen op een kleine 16 aan het einde. Dat einde lag dus in Wanaka, aan het gelijknamige meer. Toen ik daar arriveerde vielen de eerste druppels van het eerste buitje. Er zouden er nog een paar volgen maar het klaarde ook wel terug op.
En dan nog een aflevering van de sage: “Hoe moet het nu verder?”. Gisteren namiddag heb ik een volledige alternatieve route uitgewerkt met de nodige overnachtingsplaatsen op geschikte afstanden. Dat zou het dus worden … tot ik ’s avonds besefte dat dit mij op 27 december terug op mijn route in het westen zou brengen. Een datum die ik ook wel haal als ze zich kunnen houden aan hun belofte om de weg terug te openen voor kerstmis. Ik volg de situatie dagelijks op (https://www.journeys.nzta.govt.nz/traffic-and-travel-list-view/) maar er is geen garantie op die belofte natuurlijk en je weet ook niet of het weer de volgende dagen nog veel invloed zal hebben. Momenteel is er nog een stuk van een 40 Km afgesloten. Voorlopig lijkt mijn plan om rustig richting Franz Josef Glacier te rijden, een extra ritje in vanuit Haast en een lange rit in 2 splitsen levert een paar dagen extra op, en daar te zien wat de mogelijkheden zijn/worden. Als het dan toch mislukt en ik alsnog moet terugkeren en rondrijden dan zal het noorden er wel grotendeels bij inschieten. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

https://www.strava.com/activities/2929225325

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s