Queenstown – Cromwell 70 Km

Vanmorgen begonnen onder een stralende hemel. Ik vertrok nog eens in korte broek, dat was alweer een tijdje geleden.
Vandaag ging het terug naar Cromwell, waar ik een paar weken geleden ook al was. Ik nam daarvoor de route langs Arrowtown, niet de kortste of de makkelijkste route maar Arrowtown is een oud mijnstadje dat gedeeltelijk gerestaureerd is en dat je schijnbaar gezien moet hebben en dat heb ik dus gedaan. In Arrowtown heb ik uiteindelijk ook mijn lange mouwen uitgedaan, ik fietste vandaag dus nog eens 50 Km in het kort.
Verderop passeerde ik langs de Kawara Bridge, de geboorteplek van het bungeejumpen. Ik heb ook deze gelegenheid maar aan me laten voorbijgaan. Nog verder ging het door de Gorge van de Kawarau rivier, die uit het Wakatipu Lake stroomt.
Voorbij de Gorge zag ik nog resten van een goudzoekerssite.
In Cromwell verblijf ik terug in de backpackers. Voorlopig ik 1 persoon gezien die er toen ook al was, de jonge Belg.
Van hier gaat het de volgende 3 dagen richting Haast, waar ik zal beslissen of ik nog verder zal gaan. Tot Franz Josef Glacier is mogelijk maar het ziet er naar uit dat het van het weer zal afhangen. Vanaf Haast zou ik, heen en terug plus een paar dagen ter plaatse, op 4 dagen extra rekenen. De voorspelling voor de omgeving is echter terug regen voor volgende week en ik weet niet of ik 4 dagen extra in de regen wil investeren als ik toch terug moet keren en een langere route naar het noorden moet nemen. Dan laat ik misschien liever die 4 natte dagen voor hopelijk 4 betere dagen in het noorden. We zullen zien.

https://www.strava.com/activities/2927349728

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s