Q’town – Glenorchy – Q’town 91 Km

Het weer verschol weinig tegenover gisteren, alleen regende het niet bij de start. Het was dus toch wel degelijk de betere dag om te gaan fietsen.
Het bleek al snel een behoorlijk stevige rit te gaan worden met nogal wat pittige klimmetjes. In het begin heb ik me wel eens afgevraagd waarom ik deze deed, een zware extra rit in tenslotte dezelfde omgeving. Maar de omgeving blijft natuurlijk wel prachtig en in de tweede helft, van de heenweg, werd het zicht toch weer anders met besneeuwde bergtoppen aan het einde. Het bleek ook een verrassend drukke weg te zijn voor een doodlopende weg. Daar zijn echter enkele redenen voor: je hebt mensen zoals ik die het doen als een daguitstap vanuit Queenstown, veel van de activiteiten die aangeboden worden in Queenstown spelen zich echter af in de omgeving van Glenorchy waardoor er dus mensen heen en terug moeten getransporteerd worden, er is nogal wat accommodatie in Glenorchy en de streek is schijnbaar een erg populair wandelgebied. En dat zorgt dus voor nogal wat verkeer op een doodlopende weg.
In Glenorchy stond ook nogal wat in het water dat daar eigenlijk niet hoort in te staan. Ik heb nu in 2 dagen de volledige lengte van het meer afgefietst, goed voor zo’n 90 Km. Die afstand zegt wel iets over de hoeveelheid neerslag die er moet vallen om het waterpeil van dat meer met meer dan een meter te doen stijgen. Ik heb het ook even opgezocht, Lake Wakatipu is het tweede grootste meer van South Island met een oppervlakte van 291 Km2. Ter vergelijking, groot Ieper met al zijn deelgemeenten heeft een oppervlakte van 130 Km2.

https://www.strava.com/activities/2925222448

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s