Queenstown

Omdat het vanmorgen nogal vochtig was, met grijze wolken en motregen, heb ik mijn programma maar omgegooid en vandaag mijn “rondhangdag” genomen, hopend op een betere fietsdag voor morgen.
Ik schreef gisteren wat grappend dat het water hoog stond maar mijn voeten droog bleven. Zo erg grappig is dat eigenlijk niet want voor een paar dagen was dat in het centrum alvast niet het geval, de hostel ligt wel wat hoger en droger.
Queenstown lijkt erg op een grotere versie van Te Anau, alles in het teken van het toerisme. Het stadje heeft een 16.000 vaste inwoners maar ontvangt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers. Naast de grote sightseeing tours die Te Anau aanbiedt, een cruise op de Milford Sound betekent van hieruit eerst en laatst ook nog een busrit van een 300 kilometers, staat Queenstown vooral in het teken van de “kick” met dingen als bunjee, alle vormen van para toestanden, downhill, jetboten groot en klein, …
Ik hield het een stuk rustiger. Nadat ik begonnen was met de was wandelde ik naar het centrum en nam de kabellift naar boven. Na daar wat rondgehangen te hebben daalde ik terug af en na de middag deed ik nog eens een boottochtje. Ik koos voor de “Million Dollar Cruise”. Die gaat in een kleine zijarm van het meer, waarrond groot Queenstown gebouwd is. De naam van de cruise slaat op de waarde van de huizen rondom deze zijarm, vooral aan de noordkant ervan. De gemiddelde waarde van de huizen daar ligt dus boven het miljoen NZ$, duidelijk de betere kant van Queenstown.
Volgende update over de wegsituatie: het lijkt er nu op dat ik toch tot aan de gletsjers zal geraken maar niet verder, over het stuk daarachter spreekt men over “openen voor kerstmis, als het weer meewil”. Het duurt nog even voor ik zo ver ben maar tegen kerstmis zal voor mij toch wat laat zijn. Ik zal nu bekijken hoever ik zal gaan, hoe verder ik ga hoe verder ik ook moet terug komen natuurlijk en ik las gisteren een artikel dat de gletsjers ondertussen zo afgesmolten zijn dat je ze zonder speciaal transport niet meer kan bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s