Garston – Queenstown 66 Km

Vandaag nog eens kunnen fietsen zonder regenkledij 🙂 . Het was wel wat wisselend bewolkt maar verder een mooie dag.
Het hotel zat gisteren vol met fietsers, dat wil zeggen ikzelf en nog een achttal Taiwanezen. Vijf van die Taiwanezen deden het met een plooifietsje.
En vanmorgen dus de weg verder gezet met mooi weer en weinig wind. Na 18 Km bereikte ik Lake Wakatipu, dat ik voor de rest van de rit zowat zou volgen. Het golfde wel wat langs de oevers van het meer. Na 32 Km had ik het eerste zicht op Queenstown, mijn doel van vandaag. Ik was toen dus nog niet halfweg de rit. Dat toont een beetje hoe groot de meren hier wel zijn, Queenstown is dan nog maar halfweg het meer. Ook in Queenstown staat het water hoog maar de voeten blijven wel droog. Ik zal hier 2 dagen blijven, morgen doe ik waarschijnlijk een fietsuitstapje naar het einde van het meer en terug en woensdag wordt dan een rustige rondhang dag.
En dan nog een update van de weg situatie. Mijn eerste inschatting van de situatie was schijnbaar volledig verkeerd. Momenteel ziet het er naar uit dat ik mijn rondrit niet zal kunnen volmaken zoals voorzien, de highway 6 is langs de westkust over de hele lengte afgesloten wegens overstromingen en grondverschuivingen en men zegt dat dit voor een paar weken zou kunnen zijn. Langs de oostkust is wel één van de twee routes terug geopend, deze waarlangs ik naar het zuiden kwam. Momenteel ziet het er naar uit dat ik wel Haast, het eerste plaatsje aan de westkust, zal kunnen bereiken maar vanaf daar is momenteel alles afgesloten. De gletsjers, Fox en Franz Josef, waar ik naar uitkeek zal ik hoogst waarschijnlijk dus niet kunnen bereiken. Nu zijn die gletsjers behoorlijk populair en er zitten daar dus nogal wat toeristen en die kunnen momenteel noch naar het noorden noch naar het zuiden want de weg is langs beide kanten volledig gesloten. Voor mezelf heb ik, als de weg over een week inderdaad nog gesloten is, al een mooi alternatief op zicht. Ik zal dan wel een schitterend stuk westkust missen, zeggen ook de lokalen zelf, maar zal ongetwijfeld veel ander moois zien. Ik zal wel een stuk moeten terug rijden over de route die ik al deed maar misschien kan ik daarbij deze keer wel in Mount Cook terecht voor een paar dagen.

https://www.strava.com/activities/2920963483

Een gedachte over “Garston – Queenstown 66 Km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s