Mossburn – Garston 49 Km

Het heeft zowat de hele nacht geregend en gewaaid. Ook vanmorgen regende het nog steeds maar de wind was wel gaan liggen en al bij al viel het nog mee.
Het zuiden van Nieuw Zeeland beleeft momenteel de natste lente/zomer in 20 jaar, in 1999 blijkt het ook erg geweest te zijn. Het begint ook meer en meer gevolgen te hebben. Gisteren namiddag werden 3 noord-zuid verbindingswegen tegelijk afgesloten, enerzijds weggespoeld door rivier overstromingen en anderzijds overspoeld door aardverschuivingen. Deze 3 wegen zijn meteen ook de enige noord-zuid verbindingswegen, het zuiden is momenteel defacto dus afgesloten van de rest van het eiland. Ik zal er alvast de volgende 5 dagen nog geen last van hebben maar ik kan me voorstellen dat er nogal wat mensen die nog met een huurwagen in het zuiden zitten en deze in de volgende dagen in Christchurch zouden moeten inleveren om dan terug naar huis te vliegen momenteel nerveus worden. Vooral omdat de 2 wegen in het oosten het hardst getroffen lijken omdat ze weggespoeld zijn. Ikzelf moet over een vijftal dagen over de weg in het westen, die overspoeld werd door slib. Dit is makkelijker te ruimen en de weg is momenteel overdag al terug open met éénrichtingsverkeer. Tegen dat ik daar moet passeren zou het dus al wel moeten meevallen.
Over de rit van vandaag valt minder te vertellen. Het ging voor een kortere rit verder richting Queenstown, veelal met motregen. Op de middag werd het wat wisselvalliger, naar het einde van de rit verschenen er wat opklaringen maar bij aankomst regende het weer. Ondertussen hebben we nog meer opklaringen en buien gehad.

https://www.strava.com/activities/2918283651

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s