Manapouri – Mossburn 81 Km

Het is nog zowat de hele nacht blijven regenen en ook bij het opstaan ging het nog steeds door. Ik maakte me dus op voor weer een nieuwe dag in de regen maar uiteindelijk zou dat nog goed meevallen.
Ik begon mijn rit met van meer tot meer te rijden, van Manapouri naar Te Anau, en deed dat zowaar droog. Onderweg ging het wel wat regenen en ook in Te Anau was het behoorlijk miezerig maar het viel voorlopig allemaal nog wel mee. Te Anau leeft puur van het toerisme, het is er allemaal accommodatie, eten en drinken of booking agency voor dagtrips allerhande. Ik had er dus ook de mogelijkheid om voor een tweede cruise te gaan, deze keer naar de Milford Sound, maar ééntje vond ik wel genoeg. Ik ging in Te Anau wel op zoek naar cash en een supermarkt maar zou dan alvast een stuk verder rijden richting Queenstown. Bij het verlaten van Te Anau begon het echt te regenen, ik was er van overtuigd dat het nu vertrokken was voor de rest van de dag maar ook dit zou niet zo lang blijven duren. Ik kreeg zelfs al eens de zon te zien. Tegen de middag zag in de verte in de vallei terug een donkere massa opduiken, daar zou ik sowieso toch nog door moeten maar mijn weg week af naar rechts en ik heb de donkere massa niet meer terug gezien. In de plaats daarvan kreeg ik zelfs blauwe lucht en zo werd de rit nog echt mooi, met weer een wat andere omgeving.
Gaandeweg was ook de wind aangetrokken en zo kreeg ik naar het einde te maken met een erg stevige wind … in de rug, de snelheid ging dikwijls vlotjes richting 40 KmH. Ik weet nog dat het de eerste week, in omgekeerde omstandigheden, eerder richting 12 KmH ging.
Al bij al werd het vandaag dus een best mooie dag. Ondertussen regent het wel terug wat dus morgen is het misschien ook wel weer anders maar deze heb ik toch alweer gehad.
Ik eindigde mijn rit in het Railway Hotel in Mossburn, van de railway is niets meer te bespeuren maar het hotel is dus gebleven.

https://www.strava.com/activities/2915948258

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s