Manapouri

Je kon vandaag weer moeilijk een mooie dag noemen, met regen en wind. Hij begon nochtans redelijk droog met zelfs enkele mooiere opklaringen maar lang duurde dat allemaal niet.
We begonnen de dag met een overtocht van Lake Manapouri. De maatschappij heeft aan het vertrekpunt wel wat extra constructiewerk nodig gehad om de mensen met min of meer droge voeten aan boord te krijgen. De overtocht duurde een drie kwartier. Om het waterpeil van zo’n groot meer met een paar meter te doen stijgen is natuurlijk meer nodig dan een paar dagen regen. Ze zitten hier al een paar maanden in voortdurende cycli van sterke wind en zware regen, ze krijgen zo de laatste maanden zo’n drie maal de voorziene regenhoeveelheid. Niet moeilijk dat ook de lokalen klagen over de regen. Het peil stijgt overigens nog steeds en ze hebben nu al de nodige moeite om hun gebouw enigszins droog te houden, pompen aan de buitenkant en handdoeken tegen de kieren aan de binnenkant.
Verder over onze trip, aan de overkant van het meer wachtte ons een busrit van eveneens zowat drie kwartier om ons over een pas naar de fjord te brengen. Die weg is in de jaren vijftig aangelegd om een waterkrachtcentrale te bouwen aan de rand van het meer. Via waterturbines stroomt het water van het hoger gelegen meer door de bergen naar de fjord. Wij deden op de fjord een rondvaart van ruim twee uur, het was overigens daar de regen met momenten echt toesloeg. Na de rondvaart volgden we dezelfde weg in omgekeerde richting terug naar Manapouri.
Ondanks het weer werd het toch een heel mooie dag. Het voordeel van zoveel regen is dat je sterke watervallen krijgt. In principe zijn er schijnbaar maar twee permanente watervallen, al de rest is afhankelijk van de omstandigheden. We spotten ook nog een pinguïn maar het was moeilijk om er een deftige foto van te nemen op een rollende boot. Verder deed het wel goed om eens een dag zonder te hebben tussendoor en ook leuk, ondanks de stevige regen ben ik vandaag niet nat geworden. Morgen zal dat weer terug anders zijn 😦 .
Ik maakte vandaag 130 foto’s, het is dan moeilijk om er 12 te selecteren dus heb ik vandaag mijn selectie voor de gelegenheid nog eens verhoogd naar 15.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s