Tuatapere – Manapouti 80 Km

Vandaag was echt wel een triestige dag. Ik ben vertrokken met regen en aangekomen met regen en tussenin … regen. De lokalen klagen trouwens ook over het weer. Schijnbaar hebben ze in de eerste vier dagen van december een vierde van de gemiddelde neerslag voor de maand gehad, het regen hier dikwijls maar het is dus schijnbaar toch wat extreem voor de tijd van het jaar. In Queenstown, waar ik maandag zou moeten aankomen, dragen ze de zandzakjes aan vanwege het stijgende niveau van het meer. Volgens de weerberichten zou het vanaf maandag wel terug moeten beteren.
Na 50 Km lag er vandaag een pittig klimmetje op de route. Mooie uitzichten op de pas, meldde mijn routeboek. Ik heb er weinig van gezien maar ik ben er wel van overtuigd dat het er prachtig moet zijn op een zonnige dag, zoals heel de route van vandaag erg mooi moet zijn … op een zonnige dag. De foto’s van vandaag zijn niet zozeer van de mooiste momenten maar wel van de droogste, die korte momenten dat er wat minder regen viel. Ik heb er eerst ook nog 3 van gisteravond in de aanbieding.
Ik heb vandaag nog eens Vlaams gesproken. De receptie van het motel/backpackers/camping waar ik overnacht opende pas om 2 uur, terwijl ik iets vroeger was. Terwijl ik nog even wachtte kwam er ook een jong koppeltje aan met een camper en ik hoorde dat ze Vlaams spraken, dus heb ik ze even aangesproken om de tijd te passeren. Ik blijf hier trouwens weer voor 2 nachten. Morgen ga ik de echte toeristische toer op voor een daguitstap met boot, bus en boot. Je hoopt dan maar op wat beter weer maar de vooruitzichten zijn dus niet goed. Moest ik ze ter plaatse nog boeken dan zou ik het misschien overslagen maar ik boekte ze reeds op voorhand in november om ze nog op mijn kredietkaart uitgaven van vorige maand te hebben. Kwestie van de limiet voor december wat te ontlasten. Hoe dan ook wordt het morgen eens een rustige dag en zal ik vooral binnen en droog zitten. Ik ben daarstraks al eens gaan kijken naar het vertrekpunt. We vertrekken met een boottocht over een meer en ook dat staat schijnbaar bijzonder hoog, het water staat er tot het tafelblad van de picknicktafels.

https://www.strava.com/activities/2911948830

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s