Riverton – Tuatapere 47 Km

Gisteren in de loop van da namiddag is het weer nog eens veranderd van patroon. Er kwamen mooie opklaringen maar deze werden geregeld onderbroken door fikse regenbuien.
Vanmorgen begon aanvankelijk erg mooi, al waren er al wel wolken te bespeuren. Het eerste uur van de rit fietste ik ook nog in mooi weer maar voor me zag ik de wolken toch al behoorlijk donker worden. Je kan dan hopen om er tussenin te rijden maar tegen 10 werd het duidelijk dat er geen ontsnappen aan zou zijn en besloot ik alvast mijn regenkledij aan te doen. Even later vielen dan ook al de eerste druppels. Het werd niet de zware stortbui die ik verwachtte maar groeide gestaag aan tot een uurtje stevig regenen. Tegen het einde van de rit stopte het terug maar dat was maar de eerste van een aantal korte onderbrekingen. Omdat het maar een korte rit was, en er onderweg niet veel reden was om te blijven hangen, was ik al voor de middag op mijn bestemming maar ik kon toch al direct terecht voor een kamer in de backpackers.
Over de rit zelf valt weinig te zeggen, het ging wat op en af over dezelfde weg als gisteren. Het eerste deel ging geregeld langs de zee maar op het einde ging het landinwaarts naar het noorden. Toen het landinwaarts ging werd de weg merkwaardig genoeg vlakker dan het stuk langs de kust.
Vandaag ook eens even een merkwaardig iemand vernoemen die ik een paar dagen geleden kort ontmoette maar nog niet vermeld had. Als je mijn fietstocht al de moeite vind: deze vrouw loopt, voor het goede doel, zonder ondersteuning van zuid naar noord dwars door Nieuw Zeeland. Ze begon daarmee op Stewart Island, Nieuw Zeelands zuidelijkste punt. Ze heeft naar bepaalde punten onderweg pakketten verstuurd om te herbevoorraden maar draagt dus verder alles zelf: kampeeruitrusting, eten, drinken, … https://www.facebook.com/marysontherun/

https://www.strava.com/activities/2909451478

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s