Stewart Island 17 Km wandelen

De dag begon wat grijs en kil maar tegen dat ik op Stewart Island aankwam was het al mooi opgeklaard en werd het met momenten behoorlijk warm. Het werd dus een prachtige wandeldag. Omdat ik me op de slechtste omstandigheden voorzien had was ik dan wel een beetje “overdressed” maar tegen het einde van de namiddag was de frisse wind terug opgestoken en toen mocht dat extra laagje toch weer terug. Bij de terugkeer kwamen ook de wolken terug opzetten.
Ik vertrok met de eerste boot uit Bluff om 9u45 en keerde terug met de laatste boot uit Stewart Island om 17u00. De overtocht duurt een uur, dat liet me dus een 6 uur op het eiland. De overtochten zijn wel redelijk pittig, ze gebeuren met relatief kleine catamarans en deze zijn meer ontworpen voor de snelheid dan voor het comfort van de vaart. Vooral de terugtocht was best heftig, “jumpy” zoals de captain het noemde, vanwege de vrij stevige wind die er ondertussen stond. Het gebeurde wel eens dat de schroeven uit het water kwamen bij het op en af gaan. Het was zodanig stevig dat mijn horloge het als actieve tijd registreerde, op de heenweg was dat nog gewoon stil zitten.
Met 6 uur ter plaatse kon ik natuurlijk maar een heel beperkt stukje zien. Om het eiland echt te bezoeken zijn meerdaagse trektochten nodig, buiten de directe omgeving van Oban zijn er geen wegen maar alleen paden, maar het was toch al de moeite. Ook op dat kleine stukje zit je in de “jungle”, volop tussen de vogels, en overal vind je grotere en kleinere baaitjes. Ook mijn “gelige exoot” kon ik eindelijk voor de camera krijgen. Het bos is officieel regenwoud, wat ook wel wijst op de hoeveelheid regen dat er hier valt. Tussendoor moest ik ook al eens over grasland en daar voelde je ook het vocht in de ondergrond. Ik trof het dus echt wel met het weer vandaag. De beslissing om Stewart Island is pas genomen toen ik al onderweg was in Nieuw Zeeland, nadat ik er een foldertje over tegenkwam, maar ik ben er echt blij mee. Het was er prachtig. Ik vrees wel dat ik morgen de dag van vandaag nog zal voelen op de trappers.

https://www.strava.com/activities/2905528252

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s