Curio Bay – Bluff 103 Km

Niets van stralende dag vandaag, in de plaats kreeg ik grijze wolken en wind. De wind stond wel meer in het voordeel dan in het nadeel en het bleef, tegen de verwachting, nog behoorlijk lang droog. Tegen half twaalf begon het dan toch te regenen maar toen was ik tenminste al voorbij halfweg en het ging ook niet direct hard regenen, je werd er eigenlijk met moeite nat van. De laatste 15 Km werd het dan toch wel onaangenaam en ook de route was toen niet de meest aantrekkelijke, waardoor het toch wat aftellen werd naar het einde Dat viel dan ook nog wat tegen want ik telde af richting 100 Km maar het werden er uiteindelijk dus 103. 3 Km maakt in principe ook het verschil niet maar in de omstandigheden viel het dus toch wat tegen.
Ondanks dat het op zich al een behoorlijk stevige rit zou worden deed ik onderweg toch nog een extraatje van 8 Km, heen en terug naar Waipapa Point. Op dit punt staat weer een vuurtoren en vuurtorens zijn altijd toch wel leuk om zien, vind ik. Nog opvallend, de bomen groeien hier plat. Verder was de route wel mooi maar weinig spectaculair.
Eindigen deed ik in Bluff waar ik een plaats vond in de Bluff Lodge backpackers. Ik heb hier voor de gelegenheid wel een privékamer met eigen toilet en douche in een backpackers, dat is mijn eerste keer maar vanwege de natte omstandigheden komt het me wel weer goed uit en de prijs is echt wel gunstig voor een privékamer. Toen ik er aankwam was de manager afwezig maar er hing wel een contactnummer om te bellen. Dat zou voor mij echter een internationaal gesprek en dus behoorlijk prijzig zijn. Ik legde de situatie uit aan een voorbijgangster en vroeg of ik misschien via haar telefoon mocht bellen, dat was geen probleem en omdat ze toch bel minuten op overschot had wou ze er ook nog eens geen geld voor. Toen de manager er uiteindelijk was bleek dat ze ter plaatse geen kredietkaarten kon accepteren en mijn cash situatie was wat laag. Ik kon echter wel on-line boeken met kredietkaart dus heb ik dat ter plaatse maar gedaan. Omdat ik 2 nachten boekte gaf ze ook nog eens een korting op de al gunstige prijs en dat gaf ze me dan cash terug.
Ik blijf ook hier dus weer voor een extra nacht. Morgen neem ik hier de ferry om een wandeling te maken op Stewart Island. Een volledig fietsvrije dag dus, hopelijk met terug wat beter weer.

https://www.strava.com/activities/2903009903

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s