Roxburgh – Balclutha 104 Km

Vandaag begon stevig bewolkt met een belofte van regen in de namiddag.
Ik nam vanmorgen afscheid van weg Nr 8. Eerst ging het langs een kleinere weg tot Millers Flat. Even voorbij eindigde het asfalt en ging de weg over op onverhard. Daar nam ik echter de Clutha Gold trail, die nog wel af en toe de “gewone” weg opging maar ook afgescheiden. De afgescheiden stukken van de trail waren leuker want beter te fietsen, de weg was ruwer en had meer last van stenen. Clutha is trouwens ook de naam van de rivier die ik zowat de hele dag volgde. Na 20 Km trail, bij Beaumont, stak ik wel de rivier over om aan de andere kant over het asfalt verder te gaan.
Kort voor de middag kwam inderdaad de beloofde regen, een gezapige regen die wat wisselde in intensiteit maar nooit echt dramatisch werd. Op mijn eindbestemming, Balclutha, was ik origineel van plan van de backpackers op te zoeken maar vanwege de regen besloot ik toch maar de meerkost te doen en naar een motel te gaan, daar heb ik toch wat meer plaats voor wat natte spullen. Bovendien moest ik er niet zo voor zoeken, ze ligt gewoon langs de weg.

https://www.strava.com/activities/2894148535

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s