Cromwell – Roxburgh 77 Km

Gisteren was zo’n beetje als logeren bij een familie. Alle andere gasten waren “longtermers”, jonge gasten die na school een tijdje gaan rondreizen en tussendoor hier of daar blijven hangen om wat geld te verdienen onderweg. Hier kan dat in de wijn- en fruitgaarden. Daarbij was ook een jonge Waal uit Arlon. Alleszins waren zij ondertussen zo goed als thuis in de herberg en ik dus een beetje te gast bij de familie.
Vanmorgen was weer een beetje zo’n randgeval tussen blauw en bewolkt, met de wolken deze keer in mijn rijrichting. Het was echter droog en er stond niet te veel wind, best weer goed om te fietsen. Op de middag verschenen er wel meer donkere wolken en trok de wind weer wat aan maar het bleef droog en de wind stond overwegend in de rug, het bleef dus wel goed te fietsen.
De route ging nog steeds verder over de weg Nr 8 maar van een brede vallei was hier geen sprake meer, het ging langs de rivier die hier behoorlijk aangegroeid was. Dat ze zo aangegroeid was, was omdat het eigenlijk een beetje een stuwmeer was met een dam zo’n 20 Km verderop bij Clyde. De passage door Clyde was zo’n beetje als de Old Town van Cromwell. Voorbij Clyde ging het over de Otago Central Rail Trail naar Alexandra. Zoals op zoveel plaatsen over de wereld kan je ook hier dus fietsen over een voormalige spoorbedding. Hier blijft het wel een beetje een spoor, ze hebben het niet verhard. Bovendien loopt het parallel langs de Nr 8 en vond ik de meerwaarde beperkt maar de trails worden hier erg gepromoot, een paar dagen terug zat ik met een ouder Australisch koppel die onder andere deze volledige trail, een 150 Km, zouden gaan fietsen, met huurfietsen en bagagetransport. Het is dus wel degelijk een business. Alexandra was een stadje van het principe met een “main street” met zowat alle zaken daar rond en het stadje verder uitdeinend. Van Alexandra ging het weer terug over de 8 maar deze verliet nu de rivier, dat betekende dat er weer wat meer geklommen mocht worden en ook dat ik weer in een andere wereld terecht kwam. Eindigen deed ik dus in Roxburgh, nog eens in een motel.

https://www.strava.com/activities/2891610734

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s