Dunstan Downs – Cromwell 99 Km

Het was vanmorgen een mooie maar koude start. Tegen dat ik vertrok was het al iets beter en uiteindelijk warmde het mooi op. Ook de wind bleef vandaag de hele dag binnen de perken, een echt mooie fietsdag dus.
Dat kwam goed uit want er stond nog eens een behoorlijke rit op de menu. Het ging verder over dezelfde weg Nr 8 door de vallei maar eerst ging het een 15 Km bergop om over een pas te komen. Aan de andere kant van de pas ging het terug door een brede vallei maar het was toch net weer wat anders. Het einddoel vandaag was Cromwell, waar ik nog een paar kilometer extra deed op zoek naar mijn logement. Er was keuze genoeg maar ik had op voorhand wel iets in gedachte. Toen ik deze niet vond ben ik maar bij een andere backpacker gaan aankloppen, een stuk dichter bij het “centrum”. Cromwell heeft net als Twizel een “Mall”, een centraal plein met daar rond winkels en restaurants. Daar weer rond ligt het centrum en in het geval van Cromwell ligt nog een heel stuk daar weer rond de rest van de gemeente. Bij die winkels rond de Mall is ook een apotheker en dat kwam me goed uit. Het hooikoorts seizoen is hier in volle gang en dat heb ik vandaag gemerkt. Ik haalde dus maar een doosje Loratadine, hetzelfde middel dat ik thuis ook wel eens gebruik. Eén pilletje per dag dat je last hebt, morgen zou het dus terug beter moeten gaan.
Cromwell heeft ook nog een stukje “Old Town”. Het was een heel stuk wandelen, ik had natuurlijk ook de fiets kunnen nemen maar dat doe ik al de hele dag, en heel veel stelt het niet voor maar het was toch leuk om zien. Ik ontmoette er ook nog een leuk zangertje 🙂 .
Hierna volgt nu een rondje rond het zuiden die me over ruim 2 weken terug hier in Cromwell moet brengen.

https://www.strava.com/activities/2889503951

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s