Twizel – Dunstan Downs 49 Km

De dag begon vanmorgen met veel zon, een beetje regen en natuurlijk wat wind. Het viel uiteindelijk wel mee, de regen was voorbij voor ik vertrok en de wind bleef wel beperkt. De wind kwam overigens ook niet meer van voor maar eerder van rechts, het was dus een prachtige fietsdag … tot mid voormiddag. In de omgeving van Omarama trok de wind terug stevig aan en bovendien maakte ik daar een grote bocht naar rechts, waardoor ik de wind dus ook terug van voor kreeg. Het weer bleef mooi maar niet zo aangenaam meer. Je zou kunnen denken dat het aan mijn windgevoel ligt maar op mijn koffiestop hoorde ik ook de locals onder elkaar zeggen dat het weer “windy” werd en bij mijn aankomst werd ook eerst over de wind gesproken. Ze vinden het dus ook zelf wel behoorlijk winderig.
De route ging vandaag gewoon verder over dezelfde weg, Nr 8, door de brede vallei. Dat heeft me tot dusver het meeste verbaasd in Nieuw Zeeland, de uitgestrekte vlaktes hier. Die had ik niet zozeer verwacht, ook al gaan de vlaktes niet altijd helemaal vlak. Soms lijkt het wel wat alsof je door de prairie rijdt.
Het werd vandaag weer een korter ritje, al mag ze er met de wind op het einde best wel wezen, naar Dunstan Downs. Dunstan Downs is eigenlijk maar een boerderij met een paar “chalets” langs de weg, de laatste foto toont zowat wat het is. Voor mij is het echter de perfecte stopplaats onderweg naar de volgende echte plaats Cromwell, wat morgen toch nog wel een eindje fietsen wordt.

https://www.strava.com/activities/2886533179

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s