Glentanner – Twizel 43 Km

Vanmorgen was weer een ochtend van twijfels.
De wind was terug afgenomen naar normaal niveau. Er hing wel behoorlijk veel bewolking rond de bergen. Het is overigens ook, sinds gisteren, terug wat warmer, de vorige dagen waren nogal fris geweest.
Aangezien ik donderdag al een kleine 25 Km teruggekeerd was, restte me vandaag nog maar een heel kort ritje om op schema te blijven. Een optie was, zoals gisteren al gezegd, om terug naar boven te rijden en daar alsnog een wandeling te doen. Het kon best maar dan kwam er een 50 Km + een wandeling van minstens een uur bij, wat het dan weer een behoorlijk stevige dag zou maken. Het was echter het feit dat ik maar vrij laat in de cafetaria terecht kon om te ontbijten en dus pas rond half tien kon vertrekken dat me uiteindelijk deed besluiten om het toch maar bij mijn korte ritje te houden, het zou anders ook nog een heel lange dag kunnen worden. Het is wel jammer van de wandelingen want ze moeten wel de moeite geweest zijn. Anderzijds weet je ook niet hoe het er in de bewolkte omstandigheden zou uitzien. Nu, soms wint gewoon het weer. Gisteren passeerden hier ook mensen die een helikoptervlucht geboekt hadden en onverrichter zake moesten voortgaan vanwege de wind. Ik kreeg tijdens mijn ontbijt trouwens gezelschap van een koppel uit Australië die gisteren in Mt Cook waren en daar in hun camper overnachtten, ze vonden het er behoorlijk extreem winderig en hadden ook niet hun beste nacht gepasseerd vanwege de wind. In Glentanner blijven was gisteren dus waarschijnlijk de beste optie.
Vandaag dus een kort ritje naar Twizel. Twizel is een klein dorpje met centraal een plein met daar rond een aantal winkels en eetgelegenheden en verder daar rond slaapgelegenheden. Bij die winkels zijn er ook wel enkele “outdoor” zaken met vrij veel aandacht voor vissen maar ook fietsen. Er zijn ook een paar zaken in de buurt die fietstours aanbieden, vooral mountainbike ritten in de omgeving.
In de foto sectie ook nog een drietal foto’s van gisteren na de vorige blog.

https://www.strava.com/activities/2884214648

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s