Glentanner

Vanmorgen was een ochtend van twijfel. Toen ik vannacht wakker werd leek het wel heel hard te waaien, ik was alvast blij dat ik niet kampeerde. Ook vanmorgen stond er nog wel erg veel wind, vooral de windstoten die er bovenop kwamen. Het leek me niet aangenaam om met die wind terug naar boven te rijden. Bovendien was het ook allemaal nogal grijs. Geen ideaal weer om een gletsjer(-meer) te gaan bekijken, ik heb geen idee hoe dicht je de gletsjers zelf kan benaderen maar hoe dan ook kan je daarbij een straaltje zon wel gebruiken. Tegen het einde van mijn ontbijt leek het echter al behoorlijk verkalmd en zou ik toch maar weer naar boven fietsen, ik had mijn drinkbussen al gevuld en op de fiets geplaatst maar toen was er weer zo’n stevigere opstoot en veranderde ik alsnog terug van gedacht. Ik zou dan maar de was doen en ondertussen in de omgeving wat birdwatchen. Daarna maakte in een wandelingetje naar en een eindje langs het meer, niet ver maar wel wat lastig vanwege de oneffen ondergrond met soms nogal stevige stenen. Ook terugkeren was wat lastiger omdat de wind weer wat toenam en het windop was. Het weer is toch nogal lastig in Nieuw Zeeland, je weet nooit wat het het volgende uur gaat doen. Naar boven fietsen had wel gekund maar het sowieso af en toe weer een gevecht geweest zijn. Ik heb wel gemerkt dat het niet echt zó erg waait als dat het klinkt in mijn kamer.
Mijn verblijfplaats is overigens, naast ook nog een camping, ook de uitvalsbasis van Scenic Helicopter Flights. Dat heb ik echter toch ook maar laten passeren, ik deed ooit een helikoptervlucht over de Grand Canyon en dat is een van de grotere teleurstellingen van mijn reisgeschiedenis. Ook al niet geholpen door het feit dat ik met mijn onder gemiddelde gewicht op de achterste rij in het midden van drie zitplaatsen geplaatst was, vanwege de balans van het gewicht in de helikopter, en dus als enige niet aan een venster zat. Ook hier wordt je eerst gewogen voor je vliegt. De receptie van het Camp en van de helikoptervluchten en de cafetaria is allemaal één geheel, vandaar dat ik het merkte. Momenteel hebben ze trouwens de operaties gestaakt vanwege de wind, niet zozeer hier beneden maar wel boven op de gletsjer waar ze vliegen. Gisteren is echter alles gewoon doorgegaan dus mogelijk is er toch nog meer wind dan gisteren. Ik ben uiteindelijk alleszins tevreden dat ik niet naar boven fietste.
Misschien, als het echt mooi en kalm is, dat ik morgen alsnog begin richting Mt Cook Village voor nog een kleine wandeling maar de kans lijkt me klein.

https://www.strava.com/activities/2882209607

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s