Lake Tekapo – Glentaner Park 126 Km

Het was vanmorgen een eerder grijze maar rustige dag. Het was wel erg frisjes, ook al vanwege het vroegere start uur. De tenen en vingers vonden het zelfs behoorlijk koud i.p.v. gewoon frisjes.
Dat vroegere startuur was omdat er vandaag wel nog eens een langere rit op het programma stond, ik start een uurtje vroeger dan de afgelopen dagen.
Het begon door een uitgestrekte vlakte tussen de bergen. Ik fietste daarbij langs een kanaal over een weg die afgesloten was voor gemotoriseerd verkeer. Het was er erg mooi en rustig maar de voor zowat de helft van de afstand langs het kanaal was de weg wel een gravelweg. Het was wel behoorlijk fietsbaar maar het zal toch nooit mijn favoriete ondergrond worden, ik ben eigenlijk echt wel een asfalt man al kan een goede bosweg ook nog wel. Aan het einde van het kanaal wachtte een ander meer, Lake Pukaki. Langs het meer ging het terug naar de grote weg en een eindje verder volgde de lunchstop. Na mijn lunchstop kwam er net een ander fietsend koppel aan, uit Duitsland. De man vroeg direct of ik uit België kwam, vanwege mijn Ridley. Ridley schijnt toch wel een naam te zijn tegenwoordig, al kan het ook wel een beetje geholpen hebben dat de man oorspronkelijk uit Doornik kwam. Beiden zijn ook voor 2 maanden onderweg maar zij hebben het wel gepresteerd om binnen hun gewichtslimiet kampeermateriaal over te vliegen. Nu, mijn totaal gewicht was op de luchthaven uiteindelijk 27 Kg. Als je jezelf dan, zoals zij, nog wat dikker aankleedt dan ik en je kan het kampeermateriaal verdelen over twee, dan kan het net schijnbaar. Ze zaten precies op 30 Kg elk.
Net voorbij de lunchstop nam ik de afslag naar Mount Cook Village. Mt Cook Village is een extraatje dat op de route eigenlijk niet echt voorzien is maar me wel de moeite leek en dat werd ook wel bevestigd. Het was prachtig met rechts van mij het meer, links de bergen en recht voor me uit Mt Cook. Dan, pal op de middag, was daar plots weer die wind. Dankzij de vroege start had ik dan het grootste deel al wel gehad maar het werd toch nog een lang gevecht, die vallei bleef maar duren. Ik was dan ook blij toen ik eindelijk wat bebouwing zag. Het zou echter niet het einde van mijn rit blijken te zijn. Ik ging eerst naar de hostel maar die waren volboekt, de tegenoverliggende grote lodge eveneens. Het motel wat verderop gaf al langs de weg aan dat ze volzet waren dus daar ging ik niet eens binnen. Ook het volgende motel gaf volzet aan maar omdat enkel nog het Hermitage restte besloot ik het er toch maar eens te proberen. De vrouw hier aan de receptie ging wel de extra stap en checkte de situatie eens on-line en stelde vast dat inderdaad het hele dorp volzet was. Ze belde dan naar een motel een eind terug en daar kon ik dan, over haar telefoon, nog een kamer boeken. Het was uiteindelijk wel verder terug dan ik aanvankelijk ingeschat had, helemaal terug tot aan het begin van het meer, maar tenminste niet helemaal tot aan mijn volgende bestemming. Terug ging trouwens wel een stuk makkelijker, bergaf en met de wind in de rug.
Mijn originele bedoeling was om een dag in Mt Cook Village te blijven en daar morgen een wandeling te maken. Ik besloot om die dag ter plaatse te behouden en zal dus morgen nog eens terug naar boven fietsen om daar wat rond te wandelen.

https://www.strava.com/activities/2880090546

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s