Fairlie – Lake Tekapo 44 Km

Het weer van Nieuw Zeeland moet zowat kampioen in wisselvalligheid zijn. Toen ik maandag in mijn logement vermelde dat ik een stevige bui gehad had waren ze daar erg verbaasd, zelf hadden ze geen regen gezien. Gisteren was iedereen ervan overtuigd dat ik net op tijd stopte, voor de regen begon, maar de donkere wolken verdwenen en zelfs de wind nam terug af, zonder dat er een druppel viel dus.
Vanmorgen bij het opstaan was het nog behoorlijk bewolkt maar bij mijn vertrek was het mooi blauw en rustig. Na een uurtje was er wel plots die wind terug en een half uurtje later verschenen er ook weer wolken. Ik kon deze echter netjes achter mij laten.
Vandaag een nog korter ritje, met 44 Km, maar het was wel 40 Km bergop fietsen, niet altijd zichtbaar maar wel altijd voelbaar. Omdat het wel een heel kort ritje was, was ik al voor de middag op mijn bestemming. Ik heb dan maar eerst wat gegeten alvorens op zoek te gaan naar logement. Dat logement vond ik even later aan de oevers het meer, net na de middag ondertussen. Het is verbazend met welk gemak je hier op de middag al kan inchecken, ik heb het idee dat men in onze streken al rap zouden wijzen op de voorziene incheck tijd. Lake Tekapo is overigens wel een omgeving waar je best op de wil toekomen, er zijn ergere plaatsen om vroeg te stranden.

https://www.strava.com/activities/2877466541

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s