Geraldine – Fairlie 50 Km

Het weer was vanmorgen een randgeval met langs de ene kant dikke wolken en langs de andere kant een vrijwel blauwe hemel en ik net in het midden. De eerste dag schreef ik dat het aangenaam warm was maar dat was dus maar aan het begin, gisteren waren het al lange mouwen en lange broek en vandaag startte ik zelfs met mijn regenjasje voor extra comfort. Na een drie kwartier, toen ik wat meer in de zon kwam, mocht dat wel terug uit maar het bleven lange mouwen en pijpen. De wind was wel een heel stuk afgenomen.
De menu is sinds ik Christchurch verlaten heb een stuk minder exotisch. Zondag was het een stuk vis met gebakken aardappelen en een slaatje, gisteren worsten met puree en groenten. Goeie kost in een goede portie. Wel jammer dat de soep uitverkocht was, ik had daar wel zin in.
Er stond vandaag een eerder kort ritje op het programma dus begon ik er wat later aan. Dat gaat me echter schijnbaar slecht af dus veel later werd het niet, zowat een half uur.
Bij mijn vertrek uit Geraldine ben ik van weg veranderd, ik reed vandaag op de 79. Het ging nog steeds langs de bergen maar vandaag ging het ook over wat verre uitlopers ervan. Het ging wel wat op en af. Campers zijn hier duidelijk populairder dan fietsen om te reizen, tientallen “rentals” kwam ik vandaag tegen terwijl ik maar één andere fietser zag. Boven op de pas, kort voor het einde, nam ik mijn lunchbreak. Hier vond ik wel de soep die ik wenste. Aan de tafel naast mij zaten twee paar Nederlanders, onderweg met een rental mobilhome. Ik heb ze maar laten doen. Toen ik terug wou vertrekken had ik buiten wel nog een leuke ontmoeting, een “local” die me vroeg of ik uit België was. Mijn lange broek is van Jartazi en hij herkende dat als Belgisch. Bleek dat hij vroeger, voor hij getrouwd was, om de twee jaar naar België kwam voor onze voorjaars klassiekers. De Ronde, Parijs – Roubaix, E3-prijs, 3 daagse, Brabantse pijl, … hij kende ze allemaal en dus ook Jartazi en Ridley.
Stoppen lijkt hier wel geen goed idee, na mijn stop begon het weer terug te keren. Dreigende wolken verschenen over de bergen en de wind was plots ook terug in volle kracht.
Op mijn bestemming moest ik even zoeken naar een slaapplaats. Mijn eerste keuze “The Grand Hotel” leek eerder verlaten en wat vervallen. Ik kon er alvast niet binnen. Op de tweede plaats was het eerst niet duidelijk of ze een plaats hadden voor mij, er was wat onduidelijkheid over een al dan niet annulatie. De kamer bleek uiteindelijk geannuleerd voor gisteren en verplaatst naar vandaag, geen plaats voor mij dus. Ze belde wel wat in het rond en de eerste plaats waar opgenomen werd, alle plaatsen onderweg werden tot nu toe zelfstandig uitgebaat en op de middag is er dan niet noodzakelijk iemand op de receptie, kon me wel plaatsen. Zo kwam ik uiteindelijk terecht in Aorangi Motel.
De regen die dreigde is voorlopig nog niet gevallen maar hij dreigt nog steeds.

https://www.strava.com/activities/2875024277

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s