Rakaia Gorge – Geraldine 84 Km

Naast het feit dat de kamer nogal duur was en de wifi extra was het wel aangenaam verblijven in Rakaia Gorge, met erg warme uitbaters in de Lodge. Een deel van de Lodge doet dienst in een time-sharing systeem, waarbij de gasten dan verblijven van zaterdag tot zaterdag. Zondag namiddag geeft de gastvrouw dan wat uitleg over de mogelijkheden in de omgeving en aangezien deze met de auto reizen wordt omgeving nogal ruim gezien. Ik werd bij aankomst al uitgenodigd om aan te zitten bij deze uitleg, waarbij ook nog pizza geserveerd werd. Ik leerde er ook dat de huidige wind niet abnormaal maar wel boven gemiddeld is. Ook de rivier die hier stroomt is normaal een rustig blauw riviertje i.p.v. de snelle, brede grijze massa die het momenteel is.
Vanmorgen zag het er niet zo goed uit, met naast de wind nu ook nog regen. Tegen mijn vertrek was het echter al behoorlijk opgeklaard en uitgedroogd. Er werden voor de voormiddag nog buien voorspeld maar voor en rechts van mijn zag alles mooi blauw, links en achter waren wel nog behoorlijk wat wolken te zien.
De route was weer erg makkelijk, verder op dezelfde weg. De eerste vijf kilometer waren wel best hevig, ik heb direct mijn nieuwe “32” kunnen gebruiken. Een verhouding 34-32 lijkt wel erg klein maar eerlijk gezegd zou ik nog wel wat kleiner geschakeld hebben als ik kon. Verder was de weg nu wel een stuk aantrekkelijker dan gisteren, nog steeds tussen velden en weiden maar ook veel heide en met de bergen nu dicht in de buurt. Ik hoorde in het begin veel erg exotisch klinkende vogels in de bomen langs de weg maar kreeg ze niet te zien, ik heb dus geen idee hoe exotisch ze wel zouden zijn. Ik zag ook veel herten maar deze stonden telkens achter omheining, ik veronderstel dat hertenvlees hier een behoorlijke industrie is. Nog niet zoals schapen en koeien maar toch duidelijk aanwezig.
Bij Mt Somers week ik even af om in het dorp een korte, vroege lunchpauze te houden. Toen ik daarvan terugkeerde leek het weer wel wat omgeslagen met nu wolken voor mij i.p.v. achter. Een uurtje ging het nog goed maar toen werd het echt wel donker en besloot ik om alvast mijn regenkledij aan te trekken. Een beetje verder was het dan zover, mijn eerste Nieuw Zeelandse bui en het was direct een behoorlijk stevige met hagel inbegrepen. De thermometer van mijn GPS gaf op die moment nog 4° aan. Zo koud voelde het wel niet aan maar het zegt toch iets. In de verte zag ik het echter al terug lichter worden en na goed een kwartier, schat ik, was het al over. De natte wegen gingen wel nog een stuk door. Ik was de bui dus tegemoet gereden, beter dan ze mee te nemen 🙂 .
In Geraldine vond ik een plaatsje bij Rawhiti Backpackers, een hostel dus, voor nog geen kwart van de prijs van gisteren en daar is de wifi wel bij inbegrepen. Ik heb natuurlijk niet dezelfde persoonlijke ruimte maar er is wel een mooie en ruime zitruimte. Achteraf gezien was de prijs van mijn kamer gisteren misschien wel gerechtvaardigd voor wat ze boden maar de wifi had toch inbegrepen mogen zijn.
Overigens, voor wie het niet zou merken: de eerste foto van vandaag is vanop zowat dezelfde plaats als de laatste van gisteren …

https://www.strava.com/activities/2872954912

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s