Christchurch – Rakaia Gorge 82 Km

Zo, we zijn op weg. De reis is eindelijk echt bezig, na al dat wandelen in november kan er eindelijk weer gefietst worden. Het was tenslotte al 2,5 weken geleden, de benen moesten in het begin dan ook terug even wennen. Het was er vanmorgen wel ideaal weer voor, mooi zonnig en aangenaam warm. Aanvankelijk had ik ook de wind in de rug maar tegen halfweg is deze gedraaid, waardoor ik hem eerst van rechts en later ook gewoon op kop had. Ondertussen was hij ook weer stevig aangetrokken. Ik heb dan ook een serieus teruggeschakeld, letterlijk en figuurlijk. De snelheid ging geregeld richting 12 KmH en af en toe zelfs nog iets lager.
Het vertrek was niet moeilijk, ik logeerde praktisch aan de uitvalsweg. Nog een heel eind was het langs die weg trouwens nog een aaneenschakeling van motels. De route was ook verder niet zo moeilijk, veel richting veranderingen kwamen er niet aan te pas. De eerste rit was echter ook nog niet erg spectaculair, vals platte wegen tussen de velden en weiden met in de verte de bergen. Naar die bergen ging het trouwens maar ik zal er niet over gaan maar ze de volgende dagen rechts laten liggen. Op het einde van de rit kreeg ik plots een afdaling om, zonder een beklimming, toch nog hoger te eindigen dan het begin. Dat maakte pas echt duidelijk hoe vals die platte wegen wel geweest waren, nooit het gevoel gehad van te klimmen maar wel steeds omhoog gereden.
De rit eindigde bij Rakaia Gorge waar ik een te dure kamer vond in de Mt Hutt Lodge, eigenlijk is het eerder een appartementje met keuken en zithoek in begrepen maar dat doet me verder weinig. Wat me meer doet is dat er bovenop die dure kamer ook nog dure wifi bij komt, die bovendien met creditkaart on-line te regelen is. Voorlopig doe ik daar nog steeds niet aan mee, zeker niet als het bovenop een duren kamer komt. Geen goed begin voor Nieuw Zeeland, de eerste dagen in Christchurch buiten beschouwing gelaten. Ik maakte na aankomst ook nog een kleine wandeling in de buurt en die is wel behoorlijk aantrekkelijk. Ik zag onderweg ook al verscheidene leuke vogels, groot en klein, maar ze hebben hetzelfde probleem als bij ons: ze zijn al gealarmeerd als je er met de fiets bij in de buurt komt en zijn weg tegen dat je voet aan grond zet.

https://www.strava.com/activities/2872952473

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s