Christchurch

Gisteren namiddag nog weinig bijzonder gedaan, alleen wat rondgelopen in de omgeving van het hotel en daarbij wat inkopen gedaan. Ik had besloten, om gewicht te besparen, geen zonnecrème en douchegel, die in hostels niet geleverd wordt, mee te nemen maar die ter plaatse te kopen, uiteindelijk zijn die toch overal zowat hetzelfde. Verder kocht ik ook nog wat snacks voor op de route.
Die eerste kennismaking van de omgeving deed erg Amerikaans aan. In de ene richting ligt het ene motel “Amerikaanse stijl” naast het andere terwijl het in de andere een aaneensluiting van winkels, banken en restaurants is. Ook hier leek alles wel wat op Amerika. De restaurants waren wel allemaal Aziatisch, van Thais tot Japans en alles wat daar tussen ligt. Mij zal je daar alvast niet over horen klagen, ik koos voor Cambodiaans en het viel mee dus mogelijk ga ik vanavond daar nog eens terug.
Mijn hotel, eigenlijk ook eerder een motel “American style”, valt best mee maar mijn fietsdoos kunnen ze schijnbaar niet stockeren voor 2 maanden. Ik had echter een adres van een lokale fietswinkel die wel fietsen zou kunnen “boxen” voor een vlucht en vanmorgen ben ik dan eerst daar maar eens gaan kijken om dat te checken. Ik heb er meteen maar een afspraak gemaakt voor 14 januari, dat is dus alvast in orde. Onderweg naar de fietswinkel passeerde ik ook de moskee van “the shooting”, praktisch bij mij om de hoek.
Toen ik terug was van de fietswinkel ben ik dan naar het centrum gewandeld. Op het einde van mijn straat ligt een gigantisch park met daarachter het centrum. Het park wordt zowat in 2 gesneden door een weg die er door loopt. In het ene deel werd deze zaterdagmorgen massaal cricket gespeeld, eerst door de jongeren, van alle leeftijden en geslacht, maar wat verder ook op hoger niveau. In het andere deel zijn onder andere een tennisclub en een golfclub gevestigd, terwijl er ook nog plaats rest voor een botanische tuin.
Christchurch heeft een erg compact en hip centrum maar lijkt wat met een identiteitscrisis te sukkelen. Aan de buitenrand van het centrum lijken vrij veel braakliggende stukken te zijn en veel oudere gebouwen lijken afgebroken te zijn waarbij enkel de voorgevel overeind gelaten wordt. Als je verder kijkt blijkt dat tenminste wel voor een deel nog het gevolg te zijn van een grote aardbeving in 2011, waarbij ook nog 185 mensen het leven lieten. Naast een gedenkmuur is er verderop ook nog een pleintje met 185 legen stoelen, ter herinnering. Ook in het centrum zijn de restaurants en eetstalletjes vooral Aziatisch, en ook nogal wat patisserie, te zijn. Vanmiddag koos ik voor Nepalese momo’s.
Wat ik ook nog leuk om zien vond, maar niet zozeer met de stad te maken heeft, alle bussen hebben vooraan een fietsrek.
Het weer is deze eerste dagen best goed, vandaag was er soms wel meer bewolking maar het bleef droog en de temperatuur is best aangenaam. Ik vrees dat ik onderweg wel veel over de wind zal moeten klagen, die blaast vooral na de middag toch echt wel stevig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s