Christchurch, Nieuw Zeeland

Ook deze namiddag weer de “trein” moeten nemen om te vertrekken. Voor de duidelijkheid: ik ben aangekomen in T2, heb “overdagd” in T1 en ben vertrokken vanuit T3. Het ligt allemaal wel vlak bij elkaar maar voor de verplaatsing tussen terminals neem je dus wel een “trein”, al is het eerder een volautomatisch metrostelletje. Je boekt je kamer overigens niet per dag maar per blok van 6 uur. Ze is overigens ook niet echt goedkoop maar het is toch goed besteed geld als je zo’n lange stopover hebt. Veel geslapen heb ik niet, dat is misschien ook beter i.v.m. aanpassing van de jetlag aangezien het hier dag was, maar ik lag wel rustig en op mijn gemak op bed en kon me verder ook lekker verfrissen voor de verdere reis. Die verdere reis was nog eens een vlucht van 9 uur. Dat is dan de effectieve vluchttijd, zonder taxiën en dergelijke.
Nieuw Zeeland is geen gemakkelijk land om binnen te komen. Om te beginnen duurde het al een eeuwigheid om de grenscontrole te passeren. Er waren 3 loketten geopend maar daarvan waren er 2 voorbehouden voor families met kinderen, en dat waren er inderdaad nogal wat. Ook op de vlucht maakte dat het soms erg luid, men zou misschien toch eens moeten overwegen om kleine kinderen een valiumtje te geven voor de vlucht 😉 . En bij dat ene overblijvende loket moeten dan nog wat mensen passeren met voorrangsstatus, zoals mensen met een beperking die assistentie nodig hebben en daar waren er ook nogal wat van. Daarna volgt nog een ondervragingetje om te zien of je “schadelijke” producten zou kunnen bij hebben, en met een fiets hoor je daar sowieso bij. Op basis van de vragenlijst, en je antwoorden, wordt je dan verder gedirigeerd, mensen met potentieel schadelijk producten worden voor een controle afgeleid. Op het niet aangeven van potentieel schadelijke producten staan trouwens zeer grote boetes. Mijn fiets en fietsschoenen, die zijn ook mogelijk vervuild, werden wel al vlug goedgekeurd. De fiets moest zelfs niet helemaal uit de doos. Voor de verplaatsing naar mijn hotel had ik dan een plaatsje gereserveerd bij Supershuttle, een transport service met een minibusje met remork waarin de fietsdoos ook wel bij in paste.
Ik verliet mijn hotel op Schiphol woensdag morgen omstreeks 06.30 uur. Ik kwam vrijdag even na de middag, lokale tijd, aan op mijn bestemming: Hotel Ashley in Christchurch. In CET is dat precies 12 uur eerder, kort na middernacht van donderdag op vrijdag dus. Ik was dus zowat 42 uur onderweg. Veel verder dan Christchurch kan je van bij ons dan ook niet reizen, geloof ik.
De fiets is overigens alweer uitgepakt en in orde gezet en lijkt de reis weer goed doorstaan te hebben.

Een gedachte over “Christchurch, Nieuw Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s