Singapore

Toen ik vanmorgen mijn fiets terug ging oppikken in het bagagedepot, werd weer duidelijk waarom je best via Schiphol gaat met je fiets. Ik ging mee in het depot om mijn doos te halen en zag daar nog minstens 5 andere dozen staan, klaar om te vertrekken. Ze zijn het daar allemaal dus wel gewoon om fietsdozen te zien passeren en alles gaat dus ook heel vlotjes. Op een klein half uurtje was alles afgehandeld: aankomen, fiets ophalen, bagage en fiets inchecken en fiets terug afleveren aan de “odd size” bagage poort. Er rest me dan nog 3 uur voor vertrek, ik ben nu eenmaal graag op tijd. Ik ben dan eerst nog even gaan ontbijten voor ik de veiligheids- en paspoortcontrole passeerde. Ook daar ging het erg vlot, het was bepaald nog niet druk vanmorgen.
Aan het bagagedepot zag ik ook nog een moment van reizigersstress. Toen ik er aankwam zag ik een paspoort op de grond en gaf dat aan de man aan de balie. Hij herkende op de foto de vrouw van een koppel dat even eerder hun bagage terug komen oppikken was en op de vindplaats nog een en ander herpakt had. Tegen dat we met mijn fiets uit het depot kwamen was het koppel daar ook terug en dolgelukkig toen ze het paspoort terugkregen. De vrouw moest wel even de stress laten wegstromen met wat traantjes. Dat bedoelde ik dus gisteren ook met “de eerste dagen zijn de lastigste van de reis”. Je kan het, zoals zij, ook op de terugweg tegenkomen, de terugreis is dus ook wel wat stresserend, maar dan heb je tenminste je reis al gehad.
Vanop Schiphol volgde dan een vlucht van ruim 12 uur voor bijna 11.000 Km naar Singapore. Gelukkig deed Singapore Airlines zijn reputatie eer aan, zelfs in economy: comfortabele zetels met veel beenruimte, goede service en deftig eten met metalen bestek. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik laatst metalen bestek had tijdens een vlucht.
In Singapore heb ik een “lay over” van ruim 12 uur. Een vluchtig stadsbezoek was een optie maar dat leek me teveel van het goede, ik boekte dus maar een kamer in een transfer hotel op de luchthaven. Een beetje rust leek me beter dan de drukte en de stress van een vluchtig bezoekje. Er zijn hier op de luchthaven echter meerdere transit hotels en het mijne bevond zich in een andere terminal, waarvoor ik zelfs de “trein” moest nemen. Mijn kamer is alvast groter en luxueuzer dan die van gisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s