sportieve rit 90 Km

Het was vandaag terug een beetje zomer, goed om een deftig toertje te fietsen. Ik koos voor een rit die ik ook in mijn beste dagen slechts sporadisch deed, hoewel het best een mooie rit is, langs Roeselare en daar langs het kanaal naar de Leie. Meestal zou ik dan van Bissegem richting Ieper rijden voor een rit van 80 Km maar vandaag mocht het wat meer zijn vond ik.
De weg naar Roeselare loopt eerder wat op maar dat werd vandaag goed gecompenseerd door een stevige rugwind, waardoor er in stevig tempo naar het kanaal kon gereden worden. Ik kwam daar met een gemiddelde van 31 Kmh. Langs het kanaal stond de wind nog steeds overwegend rechts achter waardoor ik bij het bereiken van de Leie zelfs een gemiddelde van 31,5 KmH had. Daar kwam echter wel het keerpunt, de wind ging tegen zitten en de snelheid daalde duidelijk. Een stuk voor Menen werd ik ingehaald door een andere fietser, bij wie ik aanpikte. Ik heb ook wel eens overgenomen maar het was duidelijk dat de andere de sterkste van de twee was en mijn snelheid een positieve boost gaf, helemaal tot in Komen. In Komen koos ik voor het baantje langs de spoorweg, ook eentje dat ik slechts zelden gebruik. Hier had ik ondertussen de wind opzij. Het baantje loopt jammer genoeg niet helemaal tot in Ieper. Even voor Hollebeke maakte ik dan nog een klein lusje, waarbij ik op het einde de wind zelfs terug in de rug kreeg. Alles samen resulteerde dat in een rit met een gemiddelde snelheid van 30 KmH, als het niet geweest was van de drukte in de laatste kilometer. Hoe dan ook een stevig tempo “voor een oude vent” 🙂 .

https://www.strava.com/activities/2702098166

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s