Gent – Vorselaar 90 Km

Dag 2 van de verplaatsing en voor dit deel ben ik wel een andere route gaan opzoeken. Ik volgde de officiële F4 fietsroute Gent-Antwerpen. Deze route gaat voor het grootste deel langs de spoorlijn van Gent naar Antwerpen, ze is heel rustig en mooi bewegwijzerd. Het liep wel wat mis in Zwijndrecht. Om te beginnen was ik daar de provincie Antwerpen binnengereden en daar kregen de wegwijzers een ander kleurtje, niet echt een probleem maar wel behoorlijk stom. Een groter probleem was dat ik ook een GPS route met dezelfde naam gedownload had en in Zwijndrecht ging die een andere richting uit dan de wegwijzer. Omdat de GPS route de meer directe leek ben ik deze gevolgd maar een eind verder verdween deze in het niets. Ik weet niet hoe die GPS route tot stand gekomen is maar waar ze naartoe ging was geen weg of zelfs geen pad te bespeuren. Ik ben dan maar terug gekeerd naar de laatste wegwijzer die ik tegenkwam en dan deze gevolgd, om een eind verder uit te komen op een plaats waar ik daarvoor ook gepasseerd was en daar zonder verdere wegwijzers te vallen. Met andere woorden, terwijl de route in Oost-Vlaanderen perfect bewegwijzerd was, met borden én op de weg zelf, schoten de Antwerpenaren zwaar tekort. Ik ben dan maar zelf op avontuur getrokken en kwam wat verder op de grote weg naar linkeroever terecht, waar mijn eigen route ook passeert.
Mijn eigen route heeft onderweg misschien wel wat meer afwisseling maar ook meer drukke, grote weg. Bovendien deed ik vandaag, ondanks een kleine 4 Km extra in Zwijndrecht, toch 7 Km minder dan vorige week maandag in de andere richting. Deze route is dus beduidend rustiger en korter, ik denk ook wel een alternatief te hebben om ze tussen de tunnel en Zwijndrecht te sluiten maandag.

https://www.strava.com/activities/2664324437

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s