Ieper – Gent 86 Km

Vandaag alweer de eerste dag van een tweedaagse richting Kempen voor een nieuwe fietswissel. Mijn crossfiets is gecheckt en uitgerust met een nieuwe cassette en dus klaar voor een volgende fietsavontuur … in november. Voor eventuele nieuwsgierige kenners: ik rij nu met een compact 50-34 met een cassette 11-32, de laatste sprong van 28 naar 32 is wel vrij groot maar daarmee zou ik wel voldoende comfortabel de bergen moeten op kunnen.
Ik deed vandaag weer mijn standaard route naar Gent, ik zie geen reden om daar van af te wijken. Het was eigenlijk best goed fietsweer vandaag. Er was wel wat bewolking en er stond een behoorlijk windje maar die blies, voor een keer, uit een goede richting. Van Bissegem tot aan het kanaal Gent-Oostende had ik hem wel meestal van opzij en af en toe een beetje tegen maar over de hele rit stond hij overwegend van achter. Ik had ook geluk dat ik de laatste kilometers voor het kanaal, waar hij weer wat tegen stond, kon aanpikken bij een paar wielertoeristen, waardoor ik behoorlijk uit de wind zat. Eenmaal langs het kanaal stond de wind weer van achter en heb ik ze laten gaan.
Mijn favoriete adres in Gent, De Draecke, was volgens de website volzet dus ben ik “independent” gegaan. De Draecke hoort bij de Vlaamse Jeugdherbergen en daardoor ook tot wat nu “Hostelling International” heet, een wereldwijde keten van herbergen. Vroeger waren dat zowat de enige herbergen die er waren maar sinds deze eeuw zijn er op vele plaatsen ook onafhankelijke hostels gekomen. Deze hebben ondertussen, met name bij de jeugd, dikwijls ook een wat hipper imago. Ik had vorige week in De Draecke een “free map for young 🙂 travellers” meegenomen voor het geval dit zou gebeuren. Op die map stonden namelijk nog een aantal hostels vermeld. Na een paar daarvan bekeken te hebben reserveerde ik uiteindelijk bij Hostel 47.
10 jaar geleden, voor de laatste overnachting van mijn Noordkaap trip, kon ik ook niet terecht in De Draecke. Toen had ik me daar zonder reservatie gemeld en werd ik door hen doorverwezen naar een ander geschikte hostel die pas geopend was. Het is puur toeval want ik had geen idee meer waar en in welke hostel ik toen precies geweest was maar toen ik me vandaag aanmeldde herkende ik al vrij snel de receptie en achterliggende leefruimte. Ik ben dus in precies dezelfde herberg terechtgekomen als 10 jaar geleden.
Mijn fietsroute naar Gent is mooi en rustig maar als je ze al zo dikwijls gedaan hebt is het moeilijk om nog bijzondere foto’s te spotten.

https://www.strava.com/activities/2661965996

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s