Vorselaar – Gent 97 Km

Het weekend stond vooral in het teken van weinig doen. Gisteren wel eens lekker gaan eten in de Schranshoeve, ter gelegenheid van moeder’s 85ste. Daarna volgde nog een gigantische ijskreem in het IJssloeberke in Tielen, de heropbouw is volop bezig 😉 .
Vandaag de eerste dag van de verplaatsing naar Ieper. Ik heb voor deze verplaatsing wel een fietswissel uitgevoerd. Mijn crossfiets, die bij moeder gestald is, moet nog eens nagezien worden en een kleinere versnelling krijgen voor mijn volgende “ver weg” reis en aangezien dat bij mijn fietswinkel in Ieper gebeurt, maak ik nu de verplaatsing met deze fiets. Wanneer dit nazicht met wijziging uitgevoerd is dan gebeurt de verplaatsing weer in omgekeerde richting om terug van fiets te wisselen.
Ik volgde vandaag mijn klassieke route, die ik al jaren gebruik om met de fiets van Ieper naar Vorselaar of andersom te fietsen. Het is niet de kortste en ook niet de mooiste maar, volgens mij, wel de vlotste route. Omdat de rit met deze fiets, een beetje lichter met wat dunnere banden en vooral maar de helft van de bagage, in principe een stuk vlotter gaat dan de volledige bepakte reisfiets ben ik nog tot de middag bij moeder thuis gebleven. De rit zou nog een stuk vlotter gegaan zijn als de wind van de andere kant gekomen had, ik heb verscheiden keren een tandje kleiner moeten steken om tegen de wind te vechten. Het werd ook geregeld wat donkerder bewolkt na de middag. Voorbij Sinaai zag ik de bui rechts van mij vallen en even verder dacht ik dat ik er ook van zou krijgen toen er toch wel grote druppels vielen maar het viel uiteindelijk allemaal best mee, meer dan die verwaaide druppels werd het niet. Wel reed ik nog wat verder, zowat het hele stuk langs de Moervaart, wel over lange stukken nat wegdek. Mijn timing viel dus nog best mee, net op tijd om de bui bij Sinaai te vermijden maar ook net laat genoeg om deze langs de Moervaart niet te hebben.

https://www.strava.com/activities/2632646182

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s