Genk – Vorselaar 80 Km

Dirk en Sabine hebben me goed verzorgd gisteren, lekker gegeten en daarna nog lang met Dirk en een flesje wijn blijven keuvelen over verleden, heden en toekomst. Het was lang geleden dat ik nog zo lang op bleef. Ook lang geleden dat ik nog zo in een echt bed geslapen had. Vanmorgen doorgeslapen tot na 6 uur, dat was ook alweer een tijdje geleden. Ook het ontbijt vanmorgen is wat langer uitgelopen dan gemiddeld. Ik ben dan ook wat later vertrokken dan gewoonlijk, het is moeilijk vertrekken bij Dirk 🙂 . Ik wil hierlangs Dirk en Sabine nog eens bedanken voor de warme ontvangst.
Het was weer stevig bewolkt met een goed voelbare wind bij het vertrek. Een uurtje later zou de zon er al wel eens door komen maar de wind bleef, hij stond wel overwegend van links maar door kleine afwijkingen ging dat ook wel eens naar links voor of links achter. Naarmate de rit vorderde leek de wind ook wat extra te draaien want toen kreeg ik de indruk dat ik meer wind tegen had. Ik reed vandaag echter met een gemiddelde van 18 KmH(!), dus dat zal toch wel meegevallen zijn.
Het was maar een kort stukje terug naar het Albertkanaal, vooraf netjes uitgelegd door Dirk. Daarna zou ik het kanaal volgen, helemaal tot aan de koekjesfabriek in Herentals waar ik ooit in een ver verleden nog 2 weken werknemer was. Bleek echter dat je ook langs het kanaal nog wel een foutje kunt maken door op de verkeerde moment de verkeerde kant te kiezen, waardoor je in Hasselt nog even rond de jachthaven mag. Nog wet extra bemoeilijkt door de bouw van nieuwe appartementen langs de kant. Precies om 12 uur en halfweg de rit was de moment voor een “croque garnituur” bij de waterskiërs van Tervant. Verder moest er ook al wel eens rondgereden worden vanwege bruggen die vervangen worden. Soms was dat al eens behoorlijk ver rond rijden, waardoor mijn stop halfweg niet echt halfweg was maar dat het tweede deel uiteindelijk 10 Km langer was. Bij Kwaadmechelen werd de omleiding ook al eens ingewikkeld omdat ze slecht aangegeven was. Verder ging het ook al eens over bos- of veldwegen, geen probleem voor de “dikke banden fietser” maar de gemiddelde wielertoerist zal er wel niet zo blij mee zijn.
En daarmee zit de reis erop. Maandag en dinsdag volgt nog wel een tweedaagse verder naar Ieper maar dat is gewoon een verplaatsing van thuis naar thuis en hoort mentaal niet meer bij de reis.
Daarom nog een paar cijfers om af te sluiten: ik reed in totaal 4.623 Km op 59 fietsdagen wat leidt naar een gemiddelde van goed 78 Km per fietsdag en ik liet daarbij, volgens moeders weegschaal, 3,5 Kg achter in Frankrijk, wat me eigenlijk best wel meevalt. Ik was dan ook met vrij weinig reserve vertrokken.

https://www.strava.com/activities/2623932366

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s