Membach – Genk 75 Km

Vanmorgen nog wakker geworden met buien maar tegen het vertrek was het droog. Het was wel nog zwaar bewolkt en er stond een erg onaangename wind. Onderweg kreeg ik toch nog een paar buitjes te verwerken maar was er af en toe ook een streepje zon.
Ik moest vandaag een 200 meter dalen, dat wordt makkelijk denk je dan maar dat viel lelijk tegen. De eerste helft ging het nog behoorlijk op en af en de tweede helft speelde die onaangename wind. Mijn route liep vandaag langs de Voerstreek, in de jaren 70 en 80 heel populair voor groepswandelingen 😉 maar vandaag was het er wel heel erg rustig en leken er vooral Nederlanders te zijn. Na de Voer ging ik voor een stukje door Nederland. In Eijsden reed ik een stukje om voor een middagstop aan de oever van de Maas. Er stond daar nog een goed dozijn fietsen maar op een enkele koersfiets na was de mijne de enige zonder batterij. Na de stop ging het aan de andere kant van de Maas verder, als ik beter opgelet had dan had ik mij een handvol kilometers kunnen besparen door het overzetje te nemen maar zo vooruitziend ben ik dus niet geweest. Van de Maas ging het over naar het Albertkanaal op een plaats die ik direct herkende van de passage tijdens mijn rondje van België 2 jaar geleden, toen ik van Visé helemaal langs de Maas tot Herentals reed.
Kamperen doe ik op mijn laatste nacht onderweg niet. Ik kreeg namelijk een uitnodiging van Dirk om een nachtje te logeren. Dirk is een geboren West-Vlaming maar heeft zich succesvol omgeschoold tot Limburger 😉 en woont nu in Genk waar hij en zijn vrouw Sabine mij hartelijk ontvingen.

https://www.strava.com/activities/2621504710

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s