Troisvierges – Membach 77 Km

Het was vanmorgen weer koud en grijs. In die mate dat ik er na een paar kilometer over dacht om mijn lange broek uit te graven en aan te trekken. Zo ver is het niet gekomen maar ik heb wel mijn regenjasje aangedaan als extra laag. Tegen 11 uur kwam de zon er door en toen kon ook het jasje weer uit.
Omdat ik geen kaart van België mee heb en niet van plan ben om er eentje te kopen doe ik voor vandaag en morgen nog eens beroep op route you. Vrijdag zou zonder GPS moeten lukken. Ik ben vandaag wel wat van de route afgeweken om langs Sankt Vith te rijden en daar inkopen te doen. Route You heeft namelijk niet de gewoonte om langs veel winkels te passeren en ik wou toch even op zeker spelen. Ik ben verder ook geen winkels meer tegengekomen.
Een eind voorbij Sankt Vith kwam ik op de Vennbahn terecht, een hier erg gepromote en dus druk bezochte fietsroute over, alweer, een oude spoorlijn. Voor mij werd het hier wel even fysiek oncomfortabel, ik kreeg namelijk felle buikkrampen. Twee keer moest ik het bos in kruipen, gelukkig was er ruim voldoende bos aanwezig, en nog was de spanning in mijn buik niet weg. Wel verbeterde het stilaan na mijn tweede stop. In die mate dat ik op de Botrange alweer terug klaar was voor rijsttaart en koffie, lekkere rijsttaart trouwens. Na de Botrange zou je denken dat het alleen bergafwaarts kan gaan maar een beetje verder ging het al terug omhoog om de Baraque Michel te passeren. Daarna ging het dan wel een tijdje naar beneden. Tijdens die afdaling verliet ik de grote weg om het grote bos in te duiken, het ging wel nog verder bergaf. In het bos kwam ik langs de achterkant van, ik veronderstel, het stuwmeer van de Gileppe. Daarna kreeg ik nog even een opstootje alvorens terug verder af te dalen naar mijn camping.
Het was vandaag erg leuk fietsen in een mooie omgeving, over de verkeersvrije Ravels maar ook over de drukke grote weg, maar toch ben ik er niet toe gekomen om veel foto’s te nemen vandaag.
Nog even iets dat ik gisteren vergat, ook Luxemburg heeft tegenwoordig schijnbaar wasberen in het wild. Ik ben er eentje tegengekomen, goed herkenbaar aan zijn zwarte band rond de ogen.

https://www.strava.com/activities/2618224216

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s