Echternach – Troisvierges 80 Km

Veel Belgen/Vlamingen op de camping gisteren, we overtroffen zelfs de Hollanders. We hebben nog geregeld wat regen over ons dak gekregen, de ene keer al wat feller dan de andere en zelfs een keer terwijl de zon nog scheen.
Vanmorgen regende het niet meer maar aangenaam was het ook niet, het was kil en grijs in Luxemburg. De zon probeerde wel maar kwam er niet echt aan te pas.
Mijn eerste stop was dus nog in Echternach zelf, best de moeite om even af te stappen. Daarna koos ik even voor de gemakkelijke optie. Ik had op mijn kaart een route uitgestippeld langs kleinere wegen maar omdat die grotere weg nog best meeviel, er bovendien een mooi fietspad langs liep en hij langs de rivier ging en dus potentieel wat minder zou klimmen bleef ik dus nog even in de vallei. Na 12 Km verliet ik dan toch de vallei om richting Beaufort te gaan voor het kasteel aldaar. Opvallend feit aan dat kasteel: terwijl kastelen in principe boven het dorp/de stad uittornen ligt het kasteel van Beaufort onder het dorp. Ik weet niet hoe die heer vroeger zijn dorpelingen beschermde, of zichzelf te aanvallen van bovenaf. Voorbij Beaufort ging het terug naar de vallei en richting Vianden. Ook Vianden heeft een kasteel en hier wel eentje dat boven de stad uitsteekt. Vianden is een behoorlijk toeristisch plaatsje waar ik toch wel even rondgelopen heb maar tot boven aan het kasteel ben ik niet geweest. Ik heb er wel die pannenkoek gegeten die ze me een tijdje geleden niet wilden bestellen. Het is wel geen zoete pannenkoek geworden maar een “jambon et fromage”, een beetje croque pannenkoek dus. Door niet goed op de kaart te kijken en de wegwijzer richting Clervaux te volgen, kwam ik ook bij het verlaten van Vianden op de grotere weg door de vallei. Ik besloot dan ook deze keer maar op die weg verder te gaan, hij was potentieel zelfs wat korter en vrij zeker met minder klimwerk. Bovendien viel de drukte heel goed mee. Een heel stuk verder stond er echter een “route barrée” en een omleiding naar Clervaux aangegeven. Ik besloot echter vol te houden en nu ook niet meer van mijn route af te wijken, als goede Belg onder het moto het zal wel gaan. Toen ik effectief aan de barrée stond waren ze daar inderdaad met de voorbereidingen voor een nieuw wegdek bezig, het was ook wel nodig, maar vandaag even niet en voor een fiets was het nog goed genoeg. Een stukje verder kwam ik overigens nog 2 bepakte fietsers uit de andere richting tegen en die bevestigden “es geht gut”. Zo “gut” ging het voor mij echter niet, voor mijn volgden nog 4 Km behoorlijk klimmen met daarna nog een oplopende plateau. Uiteindelijk kan je de slechte weg wel beter in de bergop hebben dan in de afdaling, wanneer de snelheid in principe toch een stuk hoger ligt. Ik kwam dus goed in Clervaux, waar ze ook weer een kasteel hebben. Voorbij Clervaux bespaarde ik me nog een 5 Km door niet de wegwijzer naar Troisvierges te volgen maar deze keer wel voor de kleinere wegen te kiezen.
De hele dag heeft het geregeld gedreigd met donkere wolken maar vandaag hebben ze gewacht tot net na dat ik mijn tentje opgesteld had om met de eerste bui te komen.
En zo sta ik dus praktisch voor de grens om morgen na precies 2 maanden, vertrokken op 14 juni, terug te keren naar België.

https://www.strava.com/activities/2615538692

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s