Esch … – Echternach 69 Km

Ook na het avondeten ben ik gisteren nog eens langs het dierparkje gewandeld. Ik heb in Luxemburg alvast meer herten gezien dan in Frankrijk 🙂
Vanmorgen een mooie maar frisse start, ik vertrok met lange mouwen maar na een uurtje mochten deze toch uit.
Ik maakte vandaag nog eens gebruik van Route You om me naar en door Luxemburg te leiden. Dat gebeurde grotendeels over de fietsroute,grotendeels verkeersvrij met hier en daar wel mogelijkheid op landbouwvoertuigen. Tegen dat ik in Luxemburg was kwamen ook alweer de eerste wolken opzetten. Voor een echt bezoek aan een stad moet je te voet zijn maar ik heb “en passant” toch een behoorlijke indruk gekregen van de stad. Voorbij Luxemburg ging het richting Bourglinster om daar langs het kasteel te passeren. Ondertussen was het al stevig bewolkt en tijd om de fietsroute richting Echternach op te zoeken. Ook hier was het, op enkele kruisingen na, verkeersvrij. De fietsweg liep, zoals wel meer, grotendeels over een oude treinbedding, door het bos en tussen de rotsen. Met nog een 12 Km te gaan begon het te regenen. Echternach heb ik voorlopig dus links laten liggen, hopelijk heb ik morgenvroeg meer geluk wanneer ik terug langs daar verder ga.
Bij aankomst op de camping gingen de hemelsluizen pas echt open. Ik ben dan eerst maar even onder een afdak gaan schuilen voor ik mijn tentje opzette. Dat opzetten heb ik ook nog eens onderbroken, toen ze al wel recht maar nog niet helemaal vast stond, om te gaan schuilen. Momenteel schijnt weer even de zon maar voor hoe lang weet ik ook niet.
Voor vanavond staat nog eens “rantsoen” op de menu. Ik kwam vandaag namelijk geen enkele voedingswinkel tegen, het winkeltje van een benzinestation vond ik op die moment nog wat min. Het helpt op zo’n moment natuurlijk ook niet van voor een verkeersvrije fietsweg te kiezen, net zoals het niet hielp dat ik vanwege het weer Echternach nog volledig links liet liggen. Het zal een Iers stoofpotje worden met aardappelen, lamsvlees en groenten, allemaal in gedroogde versie natuurlijk. Net zoals mijn (Royco) soepje altijd in gedroogde versie komt. Vers fruit heb ik vandaag niet maar ik heb nog wel gedroogde abrikozen en studentenhaver ter beschikking, dus verhongeren zal ik niet. Ik heb nog één rantsoen over maar hoop het de volgende dagen niet nodig te hebben.

https://www.strava.com/activities/2612414958

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s