Liverdun – Châtillon-sous-les-Côtes 80 Km

De dag begon veel bewolking maar ook wat zon.
De rit begon met klimmen, aangezien ik langs de rivier kampeerde en niet door de vallei verder ging moest ik klimmen om eruit te geraken en het was behoorlijk pittig klimmen. Aangezien ik toch langs het stadje, dat op de helling gelegen was, kwam besloot ik van er even langs te fietsen. Het was best een leuk plaatsje maar het kasteel kreeg ik niet van dichtbij te zien, met iets meer overtuiging en te voet had het misschien wel gekunnen. Eens uit de vallei volgde weer een stuk van op en neer. Het zijn eigenlijk niet eens hellingen, het is een vlak gebied dat niet echt vlak wil zijn. Vanop afstand lijkt het ook vlak maar op de weg zie je soms wanneer je boven komt de volgende paar golven al liggen. Na de middag volgden wel een paar echte hellingen maar de meeste deed ik slechts zijdelings.
Aan het Lac de Madine nam ik de wandel- fietsweg, die onverhard was. Even dacht ik nog dat ik beter een paar kilometer meer langs de baan gevolgd had maar uiteindelijk bleek het toch een mooi natuur gebied te zijn. Ondertussen werden de wolken wel snel veel ruwer en zag het er niet goed uit voor de namiddag. Korte tijd later viel ook al de eerste bui. Een kort eindje verder ging ik naar de supermarkt en toen ik buiten kwam was de regen voorbij en scheen zowaar de zon. Ik werd in de namiddag natter van het zweet dan van de regen. Ik schuilde nog even bij Maria in de schaduw alvorens de laatste 10 Km aan te vatten maar toen ik op de camping aankwam verschenen er alweer terug donkere wolken.
Na installatie en douche kon ik nog een potje water koken voor een tas koffie bij de namiddag snack maar ondertussen werden de wolken alsmaar donkerder en hoorde ik het in de verder al rommelen, ik besloot dus maar om me voorlopig met alles in mijn tentje terug te trekken. Even later bereikte inderdaad de regen ons. Toen passeerde echter de kern van het onweer met veel regen en stevige rukwinden, de volgende 15 minuten waren behoorlijk intens en niet de meest aangename kampeermomenten die ik reeds meemaakte. De schors waaide van de boom tot tegen mijn tentje maar verder heb ik achteraf bij niemand schade gezien.
Ondertussen schijnt alweer de zon maar wat het verder wordt, wie weet?
Dit is overigens mijn laatste nachtje in Frankrijk. Morgen Luxemburg en daar ga ik eerst nog eens een dagje rusten voor de finale vijfdaagse.

https://www.strava.com/activities/2604186472

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s