Champlitte – Contrexéville 86 Km

Ze waren gisteren wat vroeger met de regen dan de vorige dagen, om 6 uur was het al zo ver. Ik had het echter zien afkomen en was al maar wat vroeger met mijn eten begonnen. Toch ben ik tijdens het eten in mijn tentje moeten kruipen. Het bleek echter maar een kort zacht buitje en voor de koffie zat ik al terug buiten. Ik had dus ook wat langer kunnen wachten en gewoon alles buiten doen.
Vanmorgen begon fris en grijs bewolkt, een uurtje na de start kon ik daar ook vochtig aan toevoegen. Het begon met een sappige duurregen maar na anderhalf, net na dat het terug wat beter leek te worden, ging het over op buien met wisselende intensiteit. Af en toe leek het te beteren, bijvoorbeeld door een vage schijn van licht, maar telkens ging de regen weer door. Na de middag kwamen er dan toch wat onderbrekingen en toen ik in Contrexéville de wnkel buiten kwam scheen er even een waterzonnetje. Het was voorlopig echter weer valse hoop, tijdens het opstellen van mijn tent kreeg ik weer een stevige bui in mijn nek. Het lijkt voorlopig wel de laatste geweest te zijn, ondertussen hebben we zowaar al enkele opklaringen gehad. Al bij al mag ik echter niet klagen. Het was pas mijn 3de regendag op 8 weken fietsen, ik heb het al wel erger meegemaakt 🙂 .
Het parcours ging verder op het stramien van gisteren, op en af. In het tweede deel leek het toch wat te veranderen, ik had terug wat meer het gevoel dat ik tenminste in de heuvels zat. Op de camping zou ik later merken dat ik schijnbaar op de rand van de Vogezen ben aangekomen, dat verklaart misschien mijn gevoel. Kort voor aankomst passeerde ik ook de scheidingslijn tussen het afwateringsgebied van de Mediterraanse- en de Noordzee. Al de regen die ik daarvoor kreeg begint dus aan een lange weg naar de Mediterranée en wat ik daarna nog kreeg naar de Noordzee.
Ik spotte vanmorgen ook nog een hert en het bleef zowaar rustig verder doen. Het stond dan ook zo ver dat het bijna meer landschapsfoto is dan wildfoto. Het was nog maar het zesde hert deze trip en dat vind ik toch eerder teleurstellend, ik had op meer gehoopt. Na de middag zag ik nog wel nummer zeven en veel dichter. Het bleef eerst ook rustig staan maar toen ik de beweging teveel maakte ging het toch lopen, de weg over en het bos in.

https://www.strava.com/activities/2598688969

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s