Orchamps – Champlitte 61 Km

Er is gisteren nog behoorlijk wat volk komen opdagen op de camping langs de fietsweg. Daarbij waren ook nog enkele fietsers natuurlijk, waaronder een Duitse vader-zoon combinatie. Ze waren van de versie “licht bepakt”, de ene met een remorkje en de andere met een paar tassen. Ze hadden een degelijke iglotent mee en een paar stevige luchtmatrasjes, iets ruimer bemeten dan de mijne. De matrasjes konden net naast elkaar in de tent. Hun slaapzakken waren elk het dubbele volume van de mijne, als je dan licht bepakt reist kan je al niet veel meer mee hebben. Ze kwamen terug van de douche in dezelfde kleren als dat ze vertrokken waren, vader heeft dan wel een andere short aangetrokken. Meer dan nog een paar snackjes hebben ze niet meer gegeten ook niet want de camping had niets te bieden en zelf hadden ze niets bij. Plaats voor hun bagage of zelfs maar schoenen was er in de tent niet meer, deze bleef buiten naast de fietsen staan. Als ik dat dan ’s avonds zit te overdenken in mijn zeteltje met een bekertje rode wijn in mijn hand, dan weet waarom ik kies om met een fiets van 55 Kg te reizen. 🙂
Het is weer beginnen regenen tegen 10 uur gisteren. Vanmorgen stond er echter alweer een stralende hemel en vanaf dat de zon over de bomen kwam begon het stevig op te warmen. Tegen 9 uur kwam er wel een nieuwe wolkenband opzetten en voor de rest van de dag bleef het wisselend bewolkt. Wanneer de zon achter de wolken was dan was het redelijk te doen maar als ze tevoorschijn kwam dan brandde ze stevig door.
De bergen lijken nu echt wel voorbij te zijn, ik zit terug in het golvend landschap waar het nooit echt vlak is. Aanvankelijk ging het over kleine rustige wegen maar vanaf Gray moest ik voor de grote weg kiezen. Niet dat deze superdruk was maar het verkeer was er wel vrij snel en dikwijls ook zwaar. Bovendien was de weg op zich ook al niet aangenaam, constant op en af met eigenlijk weinig bijzonder te zien. In het begin koos ik nog voor een passage door Chargey-les-Gray om van de grote weg af te zijn maar die passage was al niet veel beter. Er was in het dorpje niets te zien, 1 bar/restaurant/brooddepot dat momenteel gesloten was en verder niets.
De rit was vandaag eerder kort. Ik had nog wel even willen doorfietsen maar Google zag minstens de eerstvolgende 20 Km geen camping meer in mijn richting. Misschien was het ook wel beter om eens een kortere rit te doen want op die vervelende op en af weg merkte ik dat de fut er precies toch een beetje uit was, en ik vrees dat ik er zo nog enkele te gaan heb.
Na mijn een beetje raar gelegen maar goede kampeerplaats aan 6 € gisteren, sta ik vandaag op een kleine camping rustig in het bos. De ondergrond is een beetje ruwer maar het is alweer een leuk plekje. Deze keer kost ze me wel een volle 6,70 €, incl. 20 cent toeristenbelasting. Het sanitair is beperkt in aantal, het is dan ook een kleine camping, maar hoort bij het beste dat ik in Frankrijk tegen kwam.

https://www.strava.com/activities/2595337421

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s