Lons-le-Saunier – Orchamps 75 Km

Gisteren voor het eerst een zelf gemaakte maaltijd gehad zonder rijst of pasta. Nabij de camping de avond ervoor lag een supermarche en dus deed ik daar zaterdag alvast de inkopen voor zondag. Ik kocht een paar blikken met kip met aardappelen en groentjes in een witte saus. Normaal zou ik daar een zakje rijst aan toevoegen maar ik had zaterdag ook een blikje met groentjes, champignons en aardappelen gekocht om toe te voegen aan mijn spaghetti en dat bleek uiteindelijk toch wat teveel te worden met hetgeen ik reeds had. Dus hield ik dat blikje ook maar om bij mijn kip te eten, zonder extra rijst dan. En ik moet zeggen: ze mogen dan wel uit blik gekomen zijn, ze hebben gesmaakt mijn patatjes. De kip was overigens ook echt wel lekker, alles samen goed gegeten dus.
Vannacht heeft het nog eens een buitje gedaan, van omstreeks 10 uur, maar vanmorgen was alles terug droog, zij het nog wat bewolkt. Ik lijk trouwens gelijk gehad te hebben gisteren, iemand heeft de verwarming terug wat open gedraaid. Het was vanmorgen al een stuk minder fris dan afgelopen dagen, al zal dat ook wel met de bewolking te maken hebben, maar het warmde ook al snel weer behoorlijk op vandaag.
De omgeving mag er dan wel een stuk vriendelijker uitzien maar ze kan nog venijnig uithalen, vooral in het eerste deel vandaag. Het begon al direct bij de start maar werd pas echt stevig bij de beklimming richting Château-Chalon, een plaatsje op de berg. Het was trouwens best een leuk plaatsje, tenmidden van enorme wijngaarden ook. Ik wist iet dat de Jura dergelijke wijn regio was. Na dat plaatsje verwacht je dan een afdaling te krijgen maar die berg bleek eigenlijk de voorkant van een plateau te zijn waar het telkens weer wat leek op te lopen. Uiteindelijk kwam die afdaling er toch en daarna volgde weer een spel van veel op en af. Verder was het weer leuk fietsen vandaag, nog eens over de echt kleine en rustige wegen. Het komt niet altijd goed uit om voor de kleinere wegen te kiezen maar vandaag dus duidelijk wel. Op het einde besloot ik ook nog even een hoekje af te snijden, kwa afstand zal het hooguit 2 Km verschil gemaakt hebben maar ik ontliep zo wel nog een stuk grotere weg.
Eindigen deed ik op de “municipal” van Orchamps. Eigenlijk gewoon een strook gras langs de fietsweg, doodlopend voor gemotoriseerd verkeer achter de “camping”, tussen twee armen van dezelfde rivier. Eigenlijk een beetje een eiland dus maar zo ziet het er niet uit. Het is een beetje raar kamperen langs de weg maar het is zacht gras en goed sanitair en dat voor de prijs van volle 6 euro, dan kan je niet klagen over het ontbreken van wifi.
De fietsweg maakt schijnbaar deel uit van een officiële lange afstandsroute. Ik heb al veel bepakte fietsers zien passeren, naast ook veel sportfietsers natuurlijk. Ikzelf zal de weg morgen niet volgen want hij gaat voor mij de verkeerde richting uit.

https://www.strava.com/activities/2592673606

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s