Le Sappey … – St-Pierre-de-Curtille 84 Km

Het was vanmorgen een stuk minder koud dan gisteren, 14° volgens de GPS. Heet werd bovendien ook nog geholpen door het feit dat ik direct mocht beginnen klimmen deze keer.
Het begon dus eerst met de goed 2 Km die ik gisteren op het einde mocht dalen om daarna nog eens goed 2 Km door te gaan tot de Col de Porte. Op de Col de Porte, na 4,6 Km, was ik al 43 min aan het fietsen, goed voor een gemiddelde van 6,4 KmH. Na de Col volgde een afdaling van 8 Km naar het begin van de klim naar de Col de Cucheron, weer 5 Km stevig klimmen. Weer volgde 8 Km afdaling, waar het jasje weer terug aanging, naar het begin van de volgende col, de Col du Granier. Deze liep een stuk rustiger, aanvankelijk langs een riviertje. Boven op de Col du Granier dacht ik een uitgebreidere stop te houden met een pannenkoek en koffie maar ik besloot binnen te gaan zitten, uit de zon en uit de wind, en daar werd je schijnbaar niet bediend. Na, naar schatting, een 10 min totaal genegeerd te zijn door de 2 bedieners, die wel tijd hadden voor hun telefoon of een babbeltje en voor het terras en die me beiden al wel moesten gezien hebben, besloot ik de kaart terug weg te zetten en weg te gaan. Ik at dan maar een paar van mijn eigen koekjes en zette mijn weg verder. Nu volgde eerst een mooie lange afdaling naar Chambéry, de stad van de dag. Chambéry leek een moeilijke klus te worden om te doorkruisen, tot ik toch op de fietsroute in mijn richting stootte. Ik wist dat ze er moest zijn, ze stond met een groene stippellijn op mijn kaart maar je moet die groene stippellijn dan ook nog vinden in die grote stad. Chambéry ligt, net als Grenoble, ook tussen de bergen maar deze keer ging ik niet direct klimmen. Ik verliet de stad door de brede vallei richting Lac du Bourget, waarlangs ik ook zou kamperen. Je denkt dan van langs het meer te kennen fietsen maar zo werkt dat hier dus niet. Het meer ligt tussen de bergen en klimmen zal je doen, een beetje op en af dus. Voorbij Bourdeau werd het echter wat ingewikkeld. Ik kwam daar aan een rond punt met 2 mogelijkheden, eentje die laag bleef langs het meer en een andere die de berg op ging. Je denkt dan de lage route te volgen maar dan kies je blijkbaar verkeerd. De lage route verdwijnt na 750 m in een tunnel, die overigens wel aangekondigd werd, om nooit meer terug gezien te worden. De route “langs het meer” gaat dus de berg op om het meer niet meer terug te zien, tenzij af en toe vanuit de hoogte. Dit was geen beetje op en af meer maar terug stevig klimmen, dat had ik op het einde van mijn rit en het warmste van de dag echt niet meer nodig. Hoewel het met de koersfiets waarschijnlijk wel een leuk ding om te doen was. Voor mij werden het vandaag nog een zware 20 slotkilometers die maar bleven duren en ik heb nog steeds het meer niet terug gezien.

https://www.strava.com/activities/2584199055

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s