Crest – La Chapelle-en-Vercors 85 Km

De wind was gisteren inderdaad gaan liggen. Ook vanmorgen was hij er niet tot klokslag 10 uur, toen kwam hij terug opzetten.
Om mijn planning op te maken kijk ik eerst welke richting ik uit wil en dan zoek ik naar een camping op fietsbare afstand in die richting. Zo viel mijn oog tijdens de planning op het Parc du Vercors, dat leek me wel geschikt om te passeren al deed Vercors wel ergens een belletje rinkelen i.v.m. behoorlijke bergen. Hoe behoorlijk die bergen wel zijn merkte ik gisteravond tijdens het uitzetten van mijn route op mijn kaarten, het beloofde vandaag een stevige rit te worden. Waarschijnlijk zou hierbij ook mijn gemiddelde niet erg hoog liggen, daarom besloot ik om er alvast maar op tijd aan te beginnen vanmorgen.
Het begon nog behoorlijk kalm langs de rivier tot Mirabel. Daar ging het naar links en even verder kon ik beginnen aan de Col de Bacchus, goed 11 Km klimmen naar een hoogte van 978 meter. Het is wat men noemt een loper, met gemiddelde stijgingspercentages per Km van 4 à 6 %. Na de Col de Bacchus volgde een lichte afdaling over open weg maar ondertussen was dus de wind al weer komen opzetten en soms had ik de indruk dat ik harder moest werken om te dalen dan de anderen om te klimmen. Daarna volgde de Col de la Bataille, nog eens goed 7 Km klimmen naar een hoogte van 1313 Km. Deze was al iets steviger met percentages van 7 à 8 %. Op het einde vlakte hij wel af en daalde zelfs een beetje aangezien een stuk voor de Col langs de weg een hoogte werd aangegeven van 1335 meter. Na de Col de Bataille verwachtte ik een behoorlijke afdaling maar dat viel behoorlijke tegen, na elk kort stukje afdaling volgde nieuw klimwerk. En zo ging ik naadloos over naar de volgende Col met 1420 meter, hier stond op de top echter geen bordje om te fotograferen en dus ben ik zijn naam vergeten. In de afdaling stond wel een bordje bij de Col de Lachau met 1337 meter en die staat ook vermeld op mijn kaart maar de hogere dus niet. Ondertussen was ik dus wel eindelijk bezig aan een behoorlijk afdaling. Sinds het begin van de beklimming naar de Col de Bataille zat ik trouwens overwegend in het bos en had ik weinig last van de wind, tot na die stevige afdaling. Toen kwam ik in een open vallei en kreeg ik terug de wind op de neus. Ik mocht er aanvankelijk ook nog wat klimmen maar de laatste 6 Km mocht ik dalen en voldoende steil om geen last meer te hebben van de wind tegen. Het gebeurde trouwens allemaal in een prachtige omgeving die het de inspanning wel waard maakt.
Ik eindigde in La Chapelle-en-Vercors en hier ga ik morgen de maand afsluiten met nog eens een rustdag. Ik sta hier op een rustige camping in een rustig dorpje, als dat geen goed omen is om eens goed te rusten. Er staat hier ook een groep Nederlandse wielertoeristen van een georganiseerde toer, met een bestelwagen en keukentent maar ieder met zijn eigen tentje. Ik veronderstel dat ze hier even blijven maar zeker ben ik dat nog niet, zij hebben mij nog niet aangesproken en ik hen niet.
Ik schijn overigens Belgenland verlaten te hebben, op een paar enkelingen na heb ik er vandaag geen meer gezien.

https://www.strava.com/activities/2575643702

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s