Malaucène – Crest 90 Km

Het leven is weer mooi, het klaarde gisteren in de namiddag verder volledig op en in de loop van de avond ging ook de wind wat liggen. Het werd dus een leuke avond, waarbij het behoorlijk afkoelde en waarop dus een goede nacht volgde.
Het leven was weer mooi, vanmorgen nog een stralend blauwe hemel maar in de loop van de voormiddag kwam de wind terug opzetten. Ik weet nu ook vanwaar die afkoeling kwam, vanuit het noorden natuurlijk en laat dat nu net de richting zijn die ik vanaf nu zal volgen. Ik moest vandaag zelfs in de afdaling soms stoempen om vooruit te komen.
Na nog een paar klimmetjes kwam ik vandaag in een brede vallei terecht, waar er dus wat minder moest geklommen worden maar wel nog tegen de wind moest gereden worden natuurlijk. Een mooie vallei met leuke plaatsjes en gigantische wijngaarden die schijnbaar tot de Rhone domeinen horen. Bij Grignan wou ik even een hoekje afsnijden maar toen ik het stadje zag liggen besloot ik er toch even langs te rijden, het was die paar extra kilometers wel waard (het is het stadje van de vijfde foto). Voorbij Grignan was het ook gedaan met de vallei en ging ik terug klimmen. Ook tijdens die klim kon ik nog steeds terugblikken op de Ventoux, ruim 50 Km na vertrek. Het was vandaag duidelijk veel klaarder op de top. Mijn Kortrijkse buur zal tevreden zijn, hij ging hem beklimmen. Er volgde verder nog wat klimwerk op mijn route. Op zich niet zo zwaar maar wel dikwijls op open wegen en tegen de wind dus, klimmen met windop valt ook niet mee. Op de stukken afdaling die niet zo sterk daalden dacht ik soms dat er iets sleepte aan mijn fiets, ik kwam maar niet vooruit. Die koele wind op zich is best goed maar hij moet zo hard niet blazen. Hier op de camping is het wel erg rustig maar ik weet niet of dat is omdat hij terug gaan liggen is of dat we zo goed afgeschermd zijn.
Al die Belgen die ik op mijn andere fietsreizen nooit tegenkom, die kom ik nu hier allemaal wel tegen.

https://www.strava.com/activities/2572952813

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s